El 26 d’abril de 1981, durant la Fira de Primavera, Ràdio Martorell començava les seves primeres emissions. Durant aquests 36 anys, l’emissora ha anat evolucionant professionalment i tecnològicament, sent un referent de la informació de proximitat, un punt de trobada i debat de la societat martorellenca, i una plataforma per a les entitats.
Ràdio Martorell continua mantenint l’aposta pels programes de contingut informatiu i divulgatiu, amb el suport de la Xarxa d’Emissores Locals, que enriqueix la pròpia programació. Aquesta temporada poden escoltar, com a novetat, el programa d’història A les portes de Troia, presentat per Sergi Rodríguez, Oliver Vergés i Alberto Reche (dilluns 11.00h). Despertem Mirades, presentat per Cristina Vila i Cristina Cantal (dimarts 11.00h) que tracta temes molt humans en perspectiva de gènere. Cisco Saenz de Pablo i Miquel Vives conduiran Ens han canviat la vida, sobre cóm determinats animals i plantes han influït en el nostre dia a dia (diumenges 10.00h i dimecres 11.00h).
Els més joves poden gaudir d’espais especialment pensats per a ells com Freakyonair (dilluns 20.30h) oAdolescents.cat (dimarts 20.30h). Pel que fa els espais musicals, aquesta temporada podran sentir música en viu a Estudi 3 (dimarts 15.30h i dimecres 20.30h).
Cooproducció en xarxa
El programa de viatges, rutes i excursionisme, Sendes, presentat per Jaume Monés, el poden seguir escoltant (dimarts 13.00h i dissabtes 14.30h). Per primera vegada, la Xarxa d’Emissores Locals ha adquirit un programa de Ràdio Martorell per coproduir-lo i difondre’l a la resta d’emissores locals catalanes associades.
L’aposta esportiva
El Radioesport (dilluns, dimecres i divendres 19.00h), presentat per Maria Cerezuela, ha sumat aquesta temporada noves veus: les de Judit Blasco i Pau Bonastre. Durant el cap de setmana, Robert Fuentes i Albert Parera se sumen a l’equip esportiu de la casa per explicar en directe els partits més destacats al Martorell en joc.
2.000 programes ‘Ressò Sardanista’
Ressò Sardanista, el programa més veterà de Ràdio Martorell, ha celebrat aquesta temporada 2.000 programes en antena. Els seus presentadors, Màrius Escoda i Salomé Miró, van fer el 17 de setembre un programa especial de quatre hores en directe, de 9.00 a 13.00h, des de la plaça de Les Cultures. El mateix dissabte ho van celebrar amb un dinar al Restaurant Aqqua. A més, per l’Aplec de Martorell, coincidint amb la Festa del Roser, la Cobla Marinada va estrenar la sardana Ressò de Martorell 2.000 de Maria Teresa Monclús, dedicada al programa.
36 anys al servei de Martorell
Fa 36 anys que Ràdio Martorell va iniciar les seves primeres emissions des del 101.9 FM amb només 32 watts de potència. Les instal·lacions de Ràdio Martorell s’ubicaven aleshores a la planta superior de Cal Nicolau, a la plaça de la Vila, 7 i comptaven amb un petit locutori i una sala annexa amb el control de so, la discoteca i la mateixa redacció.
L’any 1983 s’estrenaven nous locutoris i més tard arribava la primera unitat mòbil que permetia cobrir esdeveniments amb qualitat sonora fora dels estudis. El 1985 arribava la primera proposta de reglament del Patronat de Mitjans de Comunicació i el 1987 es modificava la freqüència d’emissió i passava al 106.0 megacicles. L’antena d’emissions de Ràdio Martorell es traslladava al Pou del Merli l’any 1991 i s’aconseguia d’aquesta manera una millor cobertura i arribar a tots els barris del municipi.
L’any 1996 els estudis de l’emissora es traslladaven a la tercera planta del Centre Cultural, al barri del Camí Fondo, amb l’únic objectiu d’informar i difondre el que passa a Martorell i oferir espais musicals, culturals i d’entreteniment que puguin ser del seu interès i emetent des del 100.3 de la FM.
El setembre de 2010 Ràdio Martorell va començar a emetre des d’un nou dial: el 91.2 FM. L’estrena d’aquesta nova freqüència és fruit d’un canvi imposat pel Ministeri d’Indústria, Turisme i Comerç, que és qui té potestat per decidir sobre l’espectre radioelèctric de qualsevol punt de l’Estat. Des d’aquest punt del dial, cada dia de la setmana, l’emissora municipal dóna servei a tota l’audiència que ens sintonitza, amb una producció pròpia de 24 hores diàries.