Corral: “La Fira de Primavera és una de les cites més esperades i un punt de trobada al carrer”

2366
Sergi Corral, regidor de Cultura
Sergi Corral, regidor de Cultura

Una vegada superada la festa de Sant Jordi, els martorellencs es preparen per gaudir d’una de les cites més esperades, la Fira de Primavera. Sigui per l’arribada d’aquesta nova estació de l’any o per les ganes de sortir del cau després de l’hivern, la Fira de Primavera és un punt de trobada al carrer de martorellencs i forans, segons explica el regidor de Cultura, Museus i Patrimoni, Sergi Corral. Els actes van iniciar-se el passat divendres 21 d’abril, però el gruix de les activitats es concentrarà del 28 d’abril a l’1 de maig.

D’entre les propostes destaca el pregó, divendres 28 d’abril, a les 20.00h, a El Progrés a càrrec de la directora de la Institució de les Lletres Catalanes, Laura Borràs. A continuació, s’hi celebrarà la 42a edició del Premi Vila de Martorell. El Foment acollirà, a les 21.30h, la representació de l’obra Les dones sàvies, d’El Maldà. El muntatge és una de les sis obres finalistes del Premi BBVA de Teatre 2017.

El recinte firal de Ca n’Oliveras acollirà la 4a Mostra del Transport, que s’inaugurarà dissabte 29 d’abril, a les 12.00h, l’estand institucional de l’Ajuntament i la 28a campanya ‘Una casa una flor’. Durant tot el cap de setmana, la Vila acollirà la Fira de l’Artesania, de 10.00 a 20.00h.

Un dels principals atractius és  la 6a representació de la Llegenda del Pont del Diable. La cita serà aquest dissabte, en dues sessions, a les 21.30 i a les 22.30h.  El muntatge és obra del compositor Albert Guinovart i Mònica Pagés amb la participació de Mone Teruel, Xavi Fernández, Mateu Peramiquel, Coral Ars Nova, Cor Inovyn, Coral del Barri Rosanes, Coral d’El Progrés, Coral Harmonia, Escola Municipal de Música, Caramelles i Gegants de Martorell. Un muntatge divertit i amè, no absent de reflexió filosòfica i amb un punt èpic.

Màrius Serra entrevistarà Pilar Rahola, diumenge 30 d’abril, a les 13.30h, a la plaça de l’Església, dins l’acte ‘Martorell, ciutat de revistes: Iquiosc.cat’. Els Castellers de Vilafranca, els d’Esparreguera i els de Santpedor ompliran la plaça de la Vila amb les seves actuacions, a partir de les 17.30h. La Nit de les Bèsties, de 18.00 a 22.00h, tancarà els actes de fira del cap de setmana.

El programa d’actes es tancarà amb ‘Fira de paper’: tallers musicals, confeti, paper i bombolles, d’11.00 a 14.00h, a El Progrés (La Xarxa). La mezzosoprano martorellenca Anna Tobella oferirà un concert commemoratiu de l’Any Palet, a les 19.00h, al Centre Cultural, i el Piromusical, també dedicat al tenor Palet, dirà adéu a la Fira de Primavera 2017.

Consulta el programa Fira de Primavera 2017