Les alumnes del curs de caixera-reposadora comencen les pràctiques en empreses

1232

Una desena de dones en situació d’atur, participants del programa Ocupa’t-3 Dones del Centre de Promoció Econòmica, inicien les pràctiques no laborals en empreses vinculades a la realització del curs de formació professionalitzadora Operacions auxiliars a la venda (caixera- reposadora) que va finalitzar la seva part teòrica el passat 11 de novembre.

Les participants van iniciar el curs Operacions auxiliars a la venda amb l’objectiu de millorar les competències professionals relacionades amb la correcta execució d’activitats de venda dels productes o serveis a través dels diferents canals de comercialització establint les relacions amb els clients de la manera més satisfactòria. Gràcies a aquesta formació les participants poden accedir a ofertes de treball relacionades amb les ocupacions de caixera i reposadora.

El curs s’ha estructurat en diferents mòduls formatius de 220 hores: 140 hores de formació teòrica professionalitzadora de Operacions auxiliars a la venda, 20 hores de formació transversal i finalment 60 hores de pràctiques formatives no laborals a empreses que es duran a terme durant el mes de desembre.

L’objectiu principal de les pràctiques és fomentar l’adquisició i actualització de coneixements així com adquirir experiència laboral i, possibilitar el seu reciclatge professional. També permeten a les participants donar a conèixer el seu bon treball com a professionals de l’àmbit i d’aquesta manera tenir l’oportunitat d’accedir posteriorment a una possible contractació per part de l’empresa col·laboradora. La realització de pràctiques és possible gràcies a la implicació de diferents empreses del nostre municipi i rodalies i es formalitza mitjançant convenis de col·laboració entre aquestes empreses i l’Ajuntament.

L’Ajuntament de Martorell a través de la regidoria de Promoció Econòmica, promou l’ocupació entre les dones, un dels col·lectius més afectats per la crisi i amb més dificultats, amb la realització per tercer any consecutiu del programa específic Ocupa’t-3 Dones, projecte de suport a la inserció laboral adreçat a dones amb més dificultats d’accés al món laboral i que té com a objectiu assolir la inserció laboral de les participants.

Pràctiques no vinculades a accions formatives

A banda de les pràctiques emmarcades en el curs de caixera-reposadora, des de l’inici del programa 7 dones participants han realitzat estades de pràctiques no laborals no vinculades a una acció formativa en empreses col·laborades del nostre municipi, aconseguint 3 d’elles un contracte laboral de més de tres mesos de durada. En aquest cas, es tracta de dones amb llarga experiència laboral en l’àmbit de l’administració que estaven interessades a fer pràctiques amb l’objectiu d’actualitzar coneixements i donar-se a conèixer a l’empresa per tal d’afavorir, com en aquests casos, un possible contacte laboral.

Informàtica Bàsica

Una quinzena d’alumnes es troben fent un mòdul d’Informàtica bàsica de 30 hores de durada, en el marc del programa, amb l’objectiu d’adquirir coneixements bàsics del Paquet Microsoft Office, Internet i correu electrònic de manera, que puguin disposar de les eines imprescindibles com ara, les noves tecnologies, a l’hora de dur a terme la seva recerca de feina.