Presentat un projecte social per a familiars de nens amb autisme amb pocs recursos

723

Psicocat Orientació i Assotea han presentat, aquest matí al Centre Cultural, un projecte per posar en contacte famílies amb pocs recursos amb nens afectats d’autisme amb voluntaris de la Fundació Planeta Imaginario. S’ha fet en el marc de la cloenda de les jornades Trastorn de l’Espectre Autista: Detecció, orientació diagnòstic i intervenció. Hi ha assistit l’alcalde Xavier Fonollosa, la regidora de Cooperació, Participació i Comunicació, Míriam Riera, i el regidor de Promoció Econòmica, Lluís Amat.

L’assistència de persones amb TEA està encara per desenvolupar, des del punt de vista de formació i recursos disponibles per a pares i professionals. Les entitats martorellenques Psicocat Orientació i Assotea han endegat un projecte solidari que posa en contacte les famílies d’Assotea que ho necessitin amb voluntaris de la Fundació Planeta Imaginario.

Víctor Rodríguez, director de la Fundació Planeta Imaginario, ha explicat que “atendrem famílies sense recursos i els hi oferirem els nostres coneixements en anàlisi de conducta per poder millorar la qualitat de vida de les persones amb TEA i dels seus familiars”.

Es tracta d’oferir “suport a qui ho necessita, dins les seves possibilitats, pautes per poder gestionar l’entrenament de la persona amb TEA en les habilitats que es decideixin”, ha dit. L’atenció s’adaptarà per tal de donar resposta a les necessitats de les famílies. Oferiran formació, assessoria i seguiment als familiars.

Els interessats poden inscriure’s a través del web de Psicocat Orientació i els posaran en contacte amb Assotea per tal que es facin socis i entre les tres entitats valoraran la idoneitat de la sol·licitut. ”En funció de la demanda que hi hagi, número de persones, edats i grau d’afectació es muntarà l’atenció”, ha aclarit la presidenta de Psicocat, Cristina Garcia.