Promoció Econòmica obre les inscripcions al curs de Fibra Òptica per a persones a l’atur

492

El Centre de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Martorell junt amb la Diputació de Barcelona impulsen un curs de Fibra Òptica adreçat a persones en situació d’atur i inscrites al Servei Local d’Ocupació, interessades a formar-se a fi de millorar les seves condicions d’accés a l’àmbit laboral.

El curs de Fibra Òptica s’iniciarà el 12 de gener fins el 29 de febrer de 2016 i s’impartirà a les instal·lacions del Centre de Promoció Econòmica Molí Fariner en horari de dilluns a divendres de 08.30 a 13.30 hores.

Els objectius d’aquesta formació, impartida per Balmes Innova, son conèixer els diferents tipus d’esteses de línies de comunicacions per fibra òptica i les peculiaritats característiques de cadascun d’ells, conèixer els mètodes d’unió dels trams de cables en les esteses i l’estructura dels diferents cables i els seus paràmetres de disseny, així com conèixer els tipus més usuals d’ells.

Durant els curs els alumnes també podran conèixer els elements, eines i maquinària necessaris per als empalmaments de cables de fibra òptica, així com per a les mesures de transmissió en fibra òptica i tindran la oportunitat de realitzar de forma pràctica empalmaments de cables de fibra òptica i fer les mesures per verificar la correcta transmissió. Finalment amb aquesta formació els participants adquireixen també les competències bàsiques en matèria PRL requerides pels diferents propietaris de les xarxes de comunicacions per fibra òptica.

La formació consta d’un total de 244 hores dividides en 104 hores formació teòrica presencial, 40 hores de formació teòrica a distància i 100 hores de pràctiques professionals no laborals en empreses col·laboradores.

Durant les sessions teòriques es realitzaran dues sessions de 8 hores intensives, la primera el dia 1 de febrer de 2016, de 08.30 a 13.30h i de 14.30 a 17.30h, es realitzarà la formació en Seguretat en treballs en alçada al Molí Fariner, i la segona sessió intensiva es realitzarà el dia 2 de febrer de 2016, de 8.30 a 13.30h i de 14.30 a 17.30h, a les instal·lacions del centre Tècnic Fundació Jaume Balmes on s’impartirà la formació en Seguretat en espais cofinats.

Un cop finalitzades les sessions teòriques es realitzaran les pràctiques professionals a l’empresa Comfica, del 5 al 29 de gener de 2016 en horari a determinar amb l’empresa col·laboradora.

Més informació i inscripcions