Les barbacoes del Parc de Can Cases tanquen des de divendres pel risc d’incendi

884
Barbacoes Parc Forestal Can Cases. Foto: Consorci Turisme del Baix Llobregat

L’Ajuntament de Martorell avança el tancament del servei de barbacoes del Parc Forestal de Can Cases, que entrarà en vigor demà divendres 17 de juny, enlloc de fer-ho coincidint amb la festivitat de Sant Joan. Serà per precaució, davant la sequera i el perill d’incendi vigent aquests dies, a causa de l’onada de calor. És previst que el servei es reprengui el cap de setmana del 10 i 11 de setembre.

A més de la prohibició d’ús de les barbacoes, tampoc no es permet l’ús de barbacoes desmuntables, fogons de gas o cap altre tipus d’element que generi flama o guspira. En conseqüència, es recomana a qui vulgui fer ús de les taules de pícnic a partir d’ara que substitueixi el consum d’aliments que s’han de coure al foc per altres de freds i cuinats a casa prèviament. Alhora, es demana als usuaris fer un bon ús de les instal·lacions i que utilitzin els contenidors de recollida selectiva per dipositar les seves deixalles.

El Parc, catalogat per la Generalitat de Catalunya com a forest d’utilitat pública, és un espai de prop de 30 hectàrees, de les que 21 corresponen al terme municipal de Martorell. Al costat del seu accés principal i del primer aparcament compta amb una zona de 24 barbacoes d’obra i 23 taules de pícnic, a més de fonts naturals i d’aigua de xarxa, jocs infantils, camps de bàsquet i futbol, i pistes de petanca.

L’espai és d’ús gratuït i sense reserva prèvia, i obre de 10.00 a 20.00h tots els dies de l’any.