Les obres d’urbanització del polígon P-7 industrial Solvay avancen a bon ritme

649

L’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, i el primer tinent d’alcalde i regidor de Planificació Urbanística, Medi Ambient i Habitatge, Adolf Bargués, han visitat les obres d’urbanització del polígon P-7 industrial Solvay que s’estan executant en la confluència del barri de Can Bros. L’Ajuntament preveu que les empreses que s’hi instal·lin generin nous llocs de treball.

El nou polígon logístic del sector P-7 industrial Solvay comença a prendre forma. L’espai, de 37,5 hectàrees, es troba situat entre els terrenys de l’empresa Solvay i el barri de Can Bros.

Fonollosa explica que “la posada en marxa d’aquest pol·lígon és una gran millora per Martorell. Serà una plataforma logística i del sector terciari que generarà activitat econòmica, nous llocs de treball i s’arranjaran els accessos al barri de Can Bros”. La connectivitat amb el polígon serà a través de l’autovia A2.

Del total d’hectàrees de terreny, un 30% és de titularitat municipal, i segons l’alcalde Fonollosa “servirà per construir una nova nau per a les diferents brigades de Martorell”.

La represa econòmica, com a motor

El perfil de les empreses que s’ubicaran al polígon P-7 industrial Solvay seran segons l’alcalde, “del sector logístic i terciari que tinguin relació amb el sector de l’automoció i de la indústria agroalimentària”.

Un dels objectius del govern municipal en aquest mandat és la represa econòmica. Fonollosa considera que “un altre exemple més és aquest. Des de l’Ajuntament posem sòl a disposició perquè es generin llocs de treball, que és la nostra prioritat”.

El primer tinent d’alcalde, Adolf Bargués, afegeix que “la posada en marxa d’aquest polígon provocarà una generació de llocs de treball, amb una productivitat i un retorn molt significatiu per a la nostra població”.

Es preveu que entre finals d’aquest any i principis de l’any vinent ja comenci a posar-se en marxa l’activitat econòmica. Bargués assenyala que “per magnitud és una de les actuacions urbanístiques més importants que farem en els propers anys”.

La revitalització de Can Bros

Les obres d’urbanització del sector P-7 industrial Solvay tindran una gran incidència per als veïns de Can Bros. L’obertura del polígon modificarà els accessos actuals al barri. A més, s’incentivarà l’àrea residencial de Can Bros. “És una obra molt ben executada que lliga molt bé els termes municipals de Martorell i Abrera i que suposarà una embranzida de manera directa sobre l’urbanització de l’àrea residencial de Can Bros”.

L’Ajuntament té previst fomentar habitatge en aquest espai on a principis del segle passat tenia una gran incidència gràcies a la colònia tèxtil.