L’Escola Lola Anglada és distingida amb el Premi Escola Verda 2017 de la Generalitat

2130
Premi Escola Verda 2017 Lola Anglada
Premi Escola Verda 2017 Lola Anglada

Coincidint amb el Dia Mundial del Medi Ambient, el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat va lliurar dissabte passat a Cornellà de LLobregat el Premi Escoles Verdes 2017, amb 34 nous distintius a centres educatius de 18 comarques. L’Escola Lola Anglada va ser un dels quatre centres baixllobregatins guardonats per haver treballat diferents aspectes mediambiental, i afavorir una actitud responsable i respectuosa amb el medi natural i el seu entorn.

El curs 2015-2016 l’Escola Lola Anglada va decidir adherir-se a la Xarxa d’Escoles Verdes. Per aquest motiu, segons la directora del centre, Adela Llopart, van fer una diagnosi mediambiental del centre i van posar en marxa el Pla d’Educació per la Sostenibilitat (PES) 2015-2019. Posteriorment, van constituir el Comitè Ambiental, recollit en el Pla d’Acció Anual (PAA), encarregat de dissenyar les activitats mediambientals i vetllar pel seu bon funcionament.

El distintiu d’Escola Verda “suposa la implicació de l’escola en la sostenibilitat i la conscienciació mediambiental”. Els compromet a continuar treballant tots els objectius del PES i establir nous camps d’actuació per tal que aquest eix transversal sigui un dels principis educatius bàsics de l’escola. “Ser Escola Verda és quelcom del dia a dia, un tarannà de vida”, va afirmar Llopart.

Adela Llopart, directora Lola Anglada

Segons va exposar la directora, algunes de les accions que l’Escola Lola Anglada desenvolupa com a Escola Verda són: la plantació d’un hort, una compostadora, reciclatge d’oli domèstic, reducció de la despesa d’aigua, ús de carmanyoles i embolcalls reciclables, promoció d’esmorzars saludables i reducció de la contaminació acústica.

Adela Llopart, directora Lola Anglada

“Hem recorregut un llarg camí com a escola per arribar fins aquí i ens ha omplert d’il·lusió aquest reconeixement. Són molts els reptes i propostes que tenim per endavant i volem seguir fent-los conjuntament amb tota la comunitat educativa”, va reblar.