L’Escoleta dels avis engega nou curs duplicant sessions i espais

2092
Acte final de valoració de l'Escoleta dels avis i les àvies
Acte final de valoració de l'Escoleta dels avis i les àvies

Aquesta setmana ha obert portes, per segon any consecutiu, l’Escoleta dels avis. Un espai de trobada d’avis amb nets menors de tres anys, on poden compartir experiències i gaudir d’activitats plegats. Aquest curs es durà a terme a la Llar d’Infants Les Torrets i també a la de Pont d’Estels. La durada del programa s’ha duplicat i comptarà amb 24 sessions, 12 a cada llar.

L’Escoleta dels avis es va posar en marxa el curs passat a la Llar d’Infants Les Torretes, gràcies al suport de la Fundació ARAE, La Caixa i les regidories de Benestar Social i d’Ensenyament de l’Ajuntament de Martorell. Hi van participar un total de 15 avis i nou nets, ha indicat la coordinadora de l’Àrea de Serveis a les Persones i regidora d’Ensenyament, Núria Canal.

Núria Canal, regidora d'Ensenyament

Enguany, l’Ajuntament n’assumeix plenament el cost i, com en la darrera edició, se’n beneficiaran els avis del municipi que tinguin néts a les llars d’infants municipals, així com els usuaris dels esplais de gent gran i aquells que han estat atesos en algun moment per la Unitat per a la Gent Gran Activa. Tots ells podran anar-hi, acompanyats dels seus néts, sempre que siguin menors de tres anys.

La iniciativa vol “crear experiències lúdiques que ajudin a vincular els infants amb els seus avis i àvies en un context educatiu; oferir alternatives a l’aïllament dels avis i àvies, tot realitzant activitats compartides en grups intergeneracionals, i detectar situacions de vulnerabilitat”, ha remarcat Canal.

Núria Canal, regidora d'Ensenyament

Per assolir aquests objectius sorprendran grans i petits preparant activitats lúdiques i engrescadores perquè tothom s’emporti un bon record.