L’exposició permanent ‘La Caserna de la Festa’ s’inaugura aquest diumenge

2228
Cercavila, gegants de Martorell
Cercavila, gegants de Martorell

El Centre del Patrimoni Històric La Caserna allotjarà, a partir de diumenge, les figures festives de Martorell. Els gegants, els capgrossos i el bestiari dels Diables quedaran exposats a la primera planta per a que tothom els pugui visitar. Diumenge 19 de març, a les 12.30h, s’hi inaugurarà l’exposició anomenada ‘La Caserna de la Festa’. L’acte lligarà amb la 1a Trobada de Bastoners a Martorell.

El regidor de Cultura, Museus i Patrimoni, Sergi Corral, ha dit que la intenció és “dotar La Caserna d’un contingut global per tal de gaudir del que l’edifici representa com a Centre d’Interpretació del Patrimoni Històric. El primer pas és exposar-hi les nostres figures festives”. La major part de l’imaginari martorellenc roman tancat, mentre no hi ha festes i cercaviles. “La Caserna esdevé un lloc ideal per a exhibir-lo de forma estable, com ja fan a Barcelona, Granollers o Sant Feliu de Llobregat”.

Sergi Corral, regidor Cultura, Museus i Patrimoni

Els gegants Ferran i Isabel, el Diable i la Velleta, la Carpafera i més de 25 capgrossos, inclosos el de la Fundació Francesc Pujols i la Secció Sardanista, restaran a la primera planta de La Caserna. També s’hi exposaran els vestits tradicionals de l’Esbart Dansaire de Martorell i de la Secció Sardanista. “Tots els elements aniran acompanyats d’una fitxa tècnica, dissenyada pel martorellenc Quim Aranda, amb l’explicació històrica de cadascun”, ha indicat Corral. Com a reclam, les finestres de La Caserna s’han decorat amb vinils representatius de les figures. A la segona planta de l’equipament continuaran fent-se exposicions temporals.

La Caserna de la Festa
La Caserna de la Festa

1a Festa Bastonera de Martorell

La inauguració de ‘La Caserna de la Festa’ s’agermanarà amb la 1a Festa Bastonera de Martorell, que l’Esbart Dansaire organitza el mateix diumenge. Hi participaran els Ceballuts de Sant Feliu, els Bastoners d’Esplugues, els Bastoners de Roquetes, els Bastoners del Casc Antic (Barcelona), els Bastoners del Clot (Barcelona), els Bastoners de Gelida i els Bastoners de Martorell.

La cercavila bastonera sortirà a les 10.00h des de l’Escola Mercè Rodoreda i recorrerà l’avinguda del Camí Fondo, carrer de Joan Maragall, rambla de Les Bòbiles, plaça del Vi, carrer de Lluís Gaya, carrer del Pintor Sert, passeig de Catalunya, carrer de Fèlix Duran i Cañameras, carrer de Pau Claris, plaça del Portal d’Anoia, carrer de Francesc Santacana, plaça de l’Església, carrer d’Anselm Clavé, plaça de les Germanes Maestre, carrer de Pere Puig, plaça de la Creu i passeig del Quarter.