‘Nine: les dones de Guido Contini’, aquest diumenge a El Foment

2102
'Nine: les dones de Guido Contini'
'Nine: les dones de Guido Contini', al teatre El Foment

Guido Contini és un prestigiós cineasta que s’enfronta a la crisi dels quaranta, a un viatge a Venècia i a un munt d’embolics amorosos. Mariona Castillo (interpretació), David Pintó (direcció) i Gustavo Llull (direcció musical) fan la seva adaptació d’aquest espectacle de Maury Yeston, estrenat a Broadway durant els 70, que Federico Fellini va adaptar a pel·lícula autobiogràficaVuit i mig. Nine: les dones de Guido Contini es podrà veure diumenge 19 de març, a les 19.00h, a El Foment.

A través de les cançons del musical descobrirem els entrellats de la vida del prestigiós director Guido Contini. “Una mirada fotogràfica de les dones que l’envolten: la seva dona, la seva amant, la seva musa, la productora, les fans, les detractores, la seva mare i la prostituta que li va ensenyar a estimar”, ha dit l’actriu Mariona Castillo.

Contini no apareix físicament a l’escenari. Mariona Castillo interpreta tots els personatges: “passo per totes les carns, fiscalitats i entranyes d’aquestes dones que es miren el cineasta com l’home més important de les seves vides”. L’actiu estarà acompanyada a l’escenari pel pianista Gustavo Llull i un cor de veus femenines que simbolitzarà “les veus al cap” de Guido Contini.

Mariona Castillo, actriu

L’obra ha aconseguit molt bona acollida de públic. Segons Castillo, “els espectadors se sorprenen del viatge tan ampli i complex que fem amb tan pocs elements escenogràfics. Una sola intèrpret passa pels cossos i les veus de personatges que, en la producció original, interpreten dones de diferents edats, mides, tessitures, i trajectòries. I com això ho hem fet passar per un mateix filtre que, en aquest cas, és el meu cos i la meva veu”.

Aquest gran “repte interpretatiu i vocal”, com el descriu la protagonista, va sorgir del cicle de concerts dedicat a musicals de Teatre Eòlia Monday Monday 2015-16. Mariona Castillo va quedar “fascinada” pel musical Nine, pel seu “material dramatúrgic i passional”. Per això va decidir protagonitzar aquest espectacle.

Mariona Castillo, actriu

Venda d’entrades

Divendres 17 de març (19.00 a 21.00h), s’obre la taquilla del teatre per la venda anticipada. Preus de venda anticipada: primeres files, 8 euros. (7 amb el carnet amic del Foment) i següents files i amfiteatre: 6 euros (5 amb el carnet). Una hora abans de la representació: 10 euros a les primeres files (9 amb el carnet) i 8 euros (7 amb el carnet) a les següents. Grups de 10 o mes, jubilats i menors de 25 anys, mateix preu que amb el carnet d’amic del Foment.

Espectacle Nine. Les noies de Guido Contini, a El Foment. Diumenge 19 de març a les 19.00h
Nine. Les noies de Guido Contini, a El Foment