L’exposició ‘Take it like a woman’ de Josep Maria Palou, al Festival Jardins de Pedralbes

1602
'Take it like a woman'
'Take it like a woman'

Els milers d’assistents al Festival Jardins de Pedralbes han pogut veure, durant mes i mig, l’exposició Take it like a woman del martorellenc Josep Maria Palou, dedicada a dones artistes del món de la música. El festival clou aquesta nit de divendres amb l’actuació d’Art Garfunkel, després que l’actor Gérard Depardieu hagi cancel·lat la perfomance de cloenda prevista per demà dissabte.

L’exposició, que es va estrenar al Centre del Patrimoni Històric La Caserna de Martorell, porta per títol la cançó d’Alice Cooper Pren-t’ho com una dona. Una mostra de 40 imatges d’artistes dalt de l’escenari i en ple concert. Un recull fotogràfic, dels anys 80 fins l’actualitat, que posa l’accent en la condició femenina a través del que significa el seu alliberament pel fet que es pot mostrar públicament en la seva vessant d’artista, explica Palou, qui destaca l’honor que ha suposat per a ell exposar en un festival de renom com el de Pedralbes.

Josep Maria Palou, autor Take it like a woman

Les instantànies, escampades pels Jardins de Pedralbes, fugen de tòpics i apropen el sentiments, les emocions i la intensitat amb què artistes com Madonna, Rihanna, Patti Smith, Luz Casal, Kylie Minogue, Roxette, Janis Siegel, Tina Turner, Yuha Wang, Liza Minnelli, P.J. Harvey, Anastacia, Sara Baras o Katy Perry, entre moltes altres, viuen dalt de l’escenari. Criteris estètics, però també sentimentals, van servir a l’autor martorellenc per fer una acurada selecció de tot el seu material. Les fotografies transmeten lideratge, però també intimitat, tot i la distància amb què sovint s’han pres.

Take it like a woman s’exposarà a la Sala Municipal de Begur, del 9 al 22 d’agost. Mentrestant, aquest fotògraf d’afició i advocat de professió, ja prepara la seva propera exposició que versarà sobre el món del jazz. L’any 2009, Josep Maria Palou va exposar al Muxart Espai d’Art la seva col·lecció privada Old Gods and New Monsters, amb artistes com U2, Sex Pistols, Bruce Springsteen, Bob Dylan, Jimmy Page, Jethro Tull, Mick Jagger, Paul McCartney, Elton John, Miles Davis, Eric Clapton, David Bowie, Alice Cooper, AC/DC, Carlos Santana, The Cure, Rod Stewart, Lou Reed, Bob Marley o Woody Allen.