L’Hospital Sant Joan de Déu de Martorell millora el temps de triatge a Urgències

710

Des del passat mes de febrer, la Fundació Hospital San Joan de Déu de Martorell (FHSJDM) ha implementat un ordinador d’ús exclusiu pel triatge a l’arribada de les ambulàncies que ha permès una millora de temps.

Amb aquest nou sistema, es millora el temps de triatge i es dona una nova eina de suport a l’equip d’infermeria. La FHSJDM espera que aquest nou recurs també permeti donar un servei de major qualitat a l’usuari.

El triatge consisteix a classificar els pacients que acudeixen a un servei d’urgències de l’hospital per tal que siguin atesos segons el grau d’urgència del seu cas i amb independència de l’ordre d’arribada. D’aquesta manera, s’estableixen els temps d’espera més raonables per a què l’equip mèdic els pugui visitar i tractar.

El model de triatge de l’atenció urgent té com objectiu assegurar una valoració ràpida i ordenada de tots els pacients a la seva arribada a urgències, per identificar els cassos més aguts que requereixen una atenció mèdica immediata.

A més, permet organitzar l’ingrés dels pacients per la seva atenció, segons la prioritat i els recursos físics i humans disponibles, i assignar  l’àrea de tractament adequada. També disminuir l’ansietat del pacient i de la família a l’establir una comunicació inicial i donar informació sobre el procés d’atenció.