Martorell rebrà prop de mig milió d’euros del Consell Comarcal per a inversions i polítiques d’igualtat

347

El Ple del Consell Comarcal va aprovar dilluns el Programa Comarcal de suport per un nou impuls econòmic i social. L’ens aportarà 11 milions d’euros als ajuntaments del Baix Llobregat per donar resposta al moment sanitari, econòmic, climàtic i emocional excepcional que estem vivint. Martorell en rebrà prop de 500.000 euros.

Davant el context actual de crisi i aprofitant la suspensió dels límits fiscals i la permissibilitat d’emprar els romanents per part dels ens locals, aprovat el passat mes de setembre per part del Ministeri d’Hisenda, el Consell Comarcal del Baix Llobregat ha activat el Programa Comarcal de Suport per un nou impuls social i econòmic.

El pla d’ajuts s’estructura en dos àmbits d’actuació. D’una banda, un programa d’inversions que contempla projectes relacionats amb la sostenibilitat econòmica, social i mediambiental de les infraestructures i dels béns i equipaments públics, que promoguin la modernització tecnològica i l’eficiència en la utilització dels recursos de les estructures administratives i de gestió dels municipis, un espai públic inclusiu que contribueixi a la qualitat de vida i la salut de les persones, així com projectes de desenvolupament, economia circular i contra el canvi climàtic i altres projectes d’inversió alineats amb els objectius del Pacte per un nou impuls social i econòmic del Baix Llobregat, i que compta amb una dotació de 10.001.472 euros.

I de l’altra, un programa feminista centrat en el col·lectiu de les dones en tant que són les que més pateixen les desigualtats i a les que més directament impacta la crisi, i que contempla accions alineades amb el Pacte per a un nou impuls social i econòmic del Baix Llobregat, i el 4t Pla Transversal de Polítiques Feministes del Baix Llobregat, i per al que s’han destinat 1.017.524 euros.

L’alcalde de Martorell i vicepresident tercer del Consell Comarcal, Xavier Fonollosa, ha explicat que el nostre poble “rebrà prop de mig milió d’euros en subvenció, dels quals un 10% seran per a polítiques d’igualtat i un 90% per a programes d’inversions per front als plans als plans de reactivació econòmica i protecció social que cada ajuntament ha posat en marxa. En aquests moments, hem d’ajudar les persones i empreses que més ho necessitin, i hem d’incrementar la inversió pública per arrencar l’economia”.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

Fonollosa ha destacat que “aquesta és una inversió inèdita”, i posa en valor “la unanimitat, en temps de crisi totes les administracions ens posem d’acord per arribar a acords en benefici de la ciutadania”.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

“Els ajuntaments som els que coneixem les necessitats més urgents dels veïns i veïnes, i els que hi hem destinat més recursos fins ara. El que ens cal és que ens arribin els recursos suficients per poder aplicar-los allà on fan més falta: ajudar als que més ho necessiten i augmentar la inversió pública per incentivar l’activitat economia i generar ocupació”.

“Entre tots hem de frenar l’epidèmia i, entre tots, hem de redreçar l’economia i vetllar per mantenir la cohesió social i la bona convivència”. La responsabilitat de les administracions “és garantir la reactivació econòmica i per fer-ho és imprescindible que treballem colze a colze i que els plans d’inversions que s’anuncien a nivell general es concretin després en accions que arribin realment als veïns i veïnes”, ha incidit Fonollosa.