L’Hospital Sagrat Cor recapta 8.680 euros per fomentar la salut mental de la població vulnerable de Yaoundé (Camerun)

283

En el marc del compromís de l’Hospital Sagrat Cor amb la solidaritat i el benestar comunitari, i gràcies a les diferents activitats solidàries realitzades entre 2021 i 2023, han aconseguit recaptar un total de 8.680 euros per al projecte d’atenció i consulta en salut mental per a persones amb malaltia mental i sense sostre a Yaoundé (Camerun).

Aquesta iniciativa, desenvolupada per la Fundació Benito Menni de Germanes Hospitalàries, abasta l’acollida i tractament de persones amb malaltia mental, així com activitats de sensibilització per a les famílies dels pacients i la comunitat local.

Gairebé la meitat dels diners recaptats, concretament 4.314 euros, es van aconseguir a través de la ‘Vesprada Solidària‘, una mostra del compromís i generositat del personal col·laborador del centre. La resta de fons ha provingut d’altres activitats com el Sant Jordi Solidari o la loteria de Nadal.

Gràcies a aquests diners, l’equip mèdic ha pogut realitzar visites regulars a la ciutat per acollir les persones amb malaltia mental que es troben sense llar, proporcionant-los tractament personalitzat i integral, així com activitats de socialització i acompanyament en les tasques diàries. Aquestes accions no només ofereixen suport directe, sinó que també ajuden a visibilitzar la realitat de les persones amb malaltia mental i el seu dret a la salut.

Fins ara, el projecte ha beneficiat directament a 206 persones, i es preveu que continuï generant un impacte positiu en les comunitats ateses. Des de l’Hospital Sagrat Cor de Martorell, agraeixen a tot el personal del centre que ha contribuït a aquesta campanya i els encoratgem a continuar impulsant aquesta onada de solidaritat. Aquest 2024, la seva missió solidària es dirigeix a dones amb malaltia mental altament vulnerables a l’Índia.