L’Hospital Sant Joan de Déu de Martorell formarà alumnes de Medicina de la UVic-UCC

2121
Conveni Fundació Hospital i UVIC-UCC
Conveni Fundació Hospital i UVIC-UCC

Aquesta tarda ha tingut lloc la signatura del conveni marc de col·laboració entre la Fundació Hospital Sant Joan de Déu de Martorell i la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC), a través de qual l’Hospital formarà alumnes de Medicina d’aquest centre a partir del curs vinent. Amb aquest acord, les dues entitats reforcen la seva aposta per fomentar la investigació i la formació en Ciències de la Salut, i constaten el seu interès per treballar conjuntament en activitats de docència, recerca i transferència de coneixement en aquest àmbit. En acabar l’acte, s’ha descobert una placa commemorativa a la façana del centre hospitalari.

El conveni estableix que la Fundació Hospital oferirà suport en la formació dels alumnes de Medicina i en altres especialitats de Ciències de la Salut, de manera que dona continuïtat al pacte que les dues institucions van firmar el 2016 i pel qual el centre va passar a ser hospital associat universitari. Des d’aleshores, una vuitantena d’alumnes d’Infermeria i Fisioteràpia s’han format a l’Hospital. Està previst que el curs vinent s’incorporin, també, estudiants de Podologia.

D’altra banda, l’acord deixa constància de la participació de la Fundació Hospital Sant Joan de Déu de Martorell en l’activitat de recerca en l’àmbit de les Ciències de la Salut de la UVic-UCC a través de la creació de càtedres o d’altres fórmules. Així mateix, la Fundació es compromet a treballar per la captació i provisió de talent qualificat i acreditat per implicar-se en el projecte acadèmic de la Universitat.

Igualment, a través de la col·laboració establerta es fomentaran activitats de transferència de coneixement i innovació; la formació contínua mitjançant l’organització conjunta de cursos, seminaris, simposis i congressos o la provisió de fons bibliogràfics, documentals, audiovisuals i digitals, així com la projecció internacional de la Universitat.

Conveni Fundació Hospital i UVIC-UCC
Conveni Fundació Hospital i UVIC-UCC

El conveni de col·laboració ha estat signat per Jordi Montaña, rector de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya, i Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell i president del Patronat de la Fundació Hospital Sant Joan de Déu de Martorell.

El rector Jordi Montaña ha expressat que el conveni és un pas endavant important en la relació entre ambdues institucions, perquè “una part està centrada en la formació i la recerca, i l’altra en la malaltia i la promoció de la salut”. “És fonamental i imprescindible per ampliar la formació dels estudiants, dels professionals de les ciències de la salut, per ampliar la docència de professionals en actiu, i la formació i la investigació en ciències de la salut amb equips compartits. Ens sentirem orgullosos d’haver fet aquest pas”.

Jordi Montaña, rector UVic-UCC

L’alcalde i president del Patronat de la Fundació, Xavier Fonollosa, ha destacat que, en el marc de la celebració del 850è aniversari de l’Hospital, s’aposta “per la institució i els professionals d’aquesta casa, i per la reorganització continua que fa que cada cop siguem millors i oferim un millor servei”. També s’ha assolit “el compromís del Departament de Salut de la Generalitat per a reformar i ampliar el centre, en ares de ser punter i oferir la màxima qualitat de servei. Un compromís es concretarà en un document aquesta tardor”. Ara, amb la signatura del conveni, s’aconsegueix “tenir un llaç més profund amb la comunitat acadèmica i estendre-hi la col·laboració, un fet que per nosaltres és motiu de joia i orgull.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

L’acte de signatura ha comptat, també, amb el doctor Valentí Martínez, director general de la Fundació Universitària del Bages, i el doctor Manuel Álvarez, director gerent de l’Hospital Sant Joan de Déu de Martorell, qui ha destacat que “les sinergies entre les dues entitats permetran millorar la formació dels alumnes i, alhora, enriquir els coneixements dels professionals de l’Hospital que formen els estudiants”. “Aquest acord referma el compromís social de la nostra Entitat i la voluntat de reforçar els vincles amb la comunitat i l’entorn”, ha afegit.