L’Hospital Sant Joan de Déu inaugura l’Any del Tracte amb el conferenciant Luís Galindo

2229

La Fundació Hospital Sant Joan de Déu de Martorell ha celebrat, avui al Centre Cultural, l’acte inaugural de l’Any del Tracte, impulsat pel comitè d’ètica en el marc del 850 aniversari del centre hospitalari. El conferenciant motivacional Luís Galindo ha pronunciat la xerrada ‘Reil·lusionar-se, la il·lusió marca la diferència’. Hi ha assistit l’alcalde de Martorell i president del Patronat de Fundació Hospital, Xavier Fonollosa, regidors de l’equip de govern, treballadors de l’hospital, professionals de Primària, proveïdors i equips directius dels hospitals Sant Joan de Déu i Sagrat Cor.

Luís Galindo és el conferenciant més sol·licitat per les grans empreses en programes de motivació i lideratge. El seu discurs gira vers la seva llarga experiència en el món empresarial. Amb més de dues mil conferències impartides els darrers anys, és considerat a Espanya pioner en l’aplicació pràctica de la psicologia positiva i l’optimisme intel·ligent. Pensa que el més gran aprenentatge radica en “tenir el cor obert per a aprendre de tots i de tothom”. L’amor, la passió per la vida i per les persones inspira tota la seva activitat.

“Som uns afortunats”, ha asseverat amb el seu particular estil de comunicació enèrgic i inspirador, “vivim en una societat que mai ha tingut aquest nivell de confort i mai no ens havíem queixat tant. Sovint som tous i queixosos, i cal que ens posin en valor tot el que tenim. La gent que li queda poc temps de vida valora un got d’aigua, un passeig, un petó o una abraçada. No valorem la vida fins que ens dóna un ensurt”.

A través de les seves vivències, ha explicat a l’auditori la importància de tenir “una actitud positiva, propera i cordial; considerar la dignitat i la privacitat de les persones; tenir-les en compte com a éssers únics i integrals”. Ha posat en valor el compromís, l’educació, l’amabilitat i la correcció del dia a dia. La capacitat d’empatitzar amb l’entorn i fer de la motivació el motor de les accions.

Les pautes a seguir passen per “tenir sempre inquietud de millora, no quedar-se mai parat, buscar l’excel·lència en totes les nostres accions, independentment de qui ens veu o quant ens paguen, i ser agraïts”. D’aquesta manera, aconseguirem “reil·lusionar-nos per la persona que podem arribar a ser, la il·lusió marca la diferència”.

Any del Tracte
La conferència ha servit per inaugurar l’Any del Tracte que, segons el Dr. Manuel Álvarez, gerent de l’Hospital de Martorell, “vol treballar les relacions interpersonals amb els usuaris, entre professionals i institucions”. Per tal d’establir unes bones relacions, “és més important com ens comportem que com ens comuniquem”.

Per Álvarez, “l’experiència sanitària pot ser raonablement penosa pel pacient, però si ens hi relacionem d’una altra manera, també pot ser recordada amb carinyo. A banda, també podem aconseguir una nova manera de relacionar-nos entre els professionals per tal d’estar més còmodes i feliços al centre de treball”.

Dins d’aquest any, es realitzaran altres accions dirigides a facilitar eines als professionals i col·laboradors per fomentar les relacions i el tracte. Aquest projecte s’incorpora al marc de celebracions del centre pel seu 850 aniversari, projecte en el què paral·lelament també es faran altres actes de celebració amb el suport de l’Ajuntament de Martorell.