‘Llegir+estimar=més vida’, lema de Sant Jordi amb presentacions literàries i activitats al carrer

517
Passejada per les parades de Sant Jordi amb el pregoner de la Fira de Primavera, Boris Ruiz. Foto: Grisphoto

Del 14 al 23 d’abril, Martorell respira Sant Jordi amb presentacions literàries de grans autors reconeguts a la Biblioteca Francesc Pujols i d’autors locals a les llibreries martorellenques. A més, s’han programat activitats familiars paral·leles a l’entorn de les llibreries, i una fira a la plaça de l’Església amb la participació d’entitats i escoles. Enguany el lema de la diada és ‘Llegir+estimar=més vida’.

El regidor de Cultura, Andreu González, explica que les presentacions de llibres van arrencar divendres 14 d’abril a la Biblioteca Francesc Pujols amb La llei de l’hivern de Gemma Ventura, Premi Josep Pla 2023. Parla sobre una noia, mentre vetlla el seu avi, se li desperta la memòria, que ens fa visibles les persones que no hi són, i la imaginació, que dona la forma a cada absència.

Aquest dilluns 17 d’abril, a les 17.30h, es presentarà La nena que volia ser mestra de la poeta Lola Casas. L’autora convida els lectors a enriquir la recepta de vida amb els seus propis ingredients, aquells que cada un estima i considera necessaris i imprescindibles. I a les 19.00h, Màrius Serra donarà a conèixer La dona més pintada. L’autor indaga en l’enigma de Palau Ferré, el pintor que cremava els seus quadres, assenyalat per Picasso com a possible successor seu.

Andreu González, regidor de Cultura

Dimarts 18 d’abril, Oriol Molas ens portarà El llapis vermell, a les 18.30h. Un escriptor de novel·les policíaques es retroba amb antics companys de l’internat religiós en què va fer els estudis on es desvetllen alguns secrets compartits i amagats.

La vida secreta de Sylvia Nolan de Núria Pradas arribarà dimecres 19 d’abril, a les 18.30h. Després de la mort d’una escriptora de fama internacional, la seva filla descobreix unes cartes amagades plenes d’amor i reconciliació.

Andreu González, regidor de Cultura

Dijous 20 d’abril conversarem amb Gemma Ruiz sobre la seva novel·la Les nostres mares. L’autora fa una mirada als somnis que tenien les mares que van néixer durant la dictadura i que, malauradament, no es van poder fer mai realitat.

Andreu González, regidor de Cultura

Martorell escriu i il·lustra llibres, dissabte 22 d’abril, a les 11.30h, a la Biblioteca Francesc Pujols. Compartim les últimes novetats dels autors de casa.

Sant Jordi 2022 (imatge: Fernando Pérez Castro)

Presentacions i activitats a les llibreries

Per la Diada de Sant Jordi, diumenge 23 d’abril, les llibreries i floristeries surten al carrer. Podreu comprar el llibre i la rosa durant tot el dia i gaudir de presentacions de llibres a les llibreries martorellenques.

D’11.00 a 12.00h, Marta Alvarez i Jordan Ponce estaran a la Llibreria Alfil.be presentant ¿Qué es ese pollo? i Caelo, tomo introducción, i Josep Maria Calaf presentarà El balancí. De 12.00 a 13.00h, Quim Parera hi estarà amb el seu llibre Igor, Renfield i la boja de la pala i, de 17.00 a 18.00h, Irina Barceló amb Es tu momento.

A la Llibreria Bernadàs, d’11.00 a 12.00h, Laura Gallofré presentarà I per què no?, Robert Garcia On és casa meva, de 12.00 a 13.00h, Marta Alvarez i Jordan Ponce ¿Qué es ese pollo? i Caelo, tomo introducción, Josep Maria Calaf El balancí i, de 17.00 a 18.00h, Joaquim Parera Igor, Renfield i la boja de la pala.

A la Llibreria Miró, d’11.00 a 12.00h, Daniel Canals estarà amb Divorcio diferido La Saga, de 12.00 a 13.00h, Irina Barceló amb Es tu momento, de 12.00 a 13.00h, i Juan Miguel Torrero amb El enemigo oculto. De 17.00 a 18.00h, Marta Alvarez i Jordan Ponce arribaran amb el seu ¿Qué es ese pollo? i Caelo, tomo introducción i Laura Gallofré amb I per què no?.

Per últim, Robert Garcia estarà a El Petit de la Vila, de 12.00 a 13.00h, amb On és casa meva.

Andreu González, regidor de Cultura

A les 11.00h hi haurà el Rodacontes a la Llibreria Alfil.be amb Jordi Tonietti, rondallaire que explica històries per riure, pensar i fer treballar la imaginació. A les 12.00h, La princesa i el drac, davant la Llibreria Unmelic, on també hi haurà teatre al carrer a càrrec amb Teatre Aula, en què un llibreter decideix explicar la història de dracs al regne de Voramar, on viu la princesa Espirulina. I davant de la Llibreria Bernadàs, màgia amb Fèlix Brunet, il·lusionista que ens explica històries des de la màgia, la mímica i humor gestual al seu espectacle Gelicadabra, a les 13.00h.

Andreu González, regidor de Cultura

Aquest any vine a tirar-te la foto al fotoreclam de cada botiga amb motiu de la Diada, penja-la a Instagram amb l’etiqueta #Santjordimartorell23, i entra en un sorteig d’un lot de llibres del Premi Vila de Martorell i unes entrades al Museu de l’Enrajolada. A més, et regalen un punt de llibre il·lustrat per l’artista martorellenca Marta Álvarez.

Sant Jordi 2022 (imatge: Fernando Pérez Castro)

Fira a la plaça de l’Església

De 10.30 a 21.00h, a la plaça de l’Església i al carrer de Mossèn Pi, hi haurà fira al carrer. Amb la participació de les entitats i escoles de Martorell. Fes el teu punt de llibre, de 10.30 a 18.30h, amb l’associació de veïns Portal d’Anoia. Fes l’itinerari familiar ‘Imagina un Sant Jordi a Martorell’, a les 11.00h, a l’Enrajolada. Els infants podran conèixer la història de Martorell i d’alguns dels seus elements patrimonials, imaginant què hauria passat si la Llegenda de Sant Jordi hagués tingut lloc al nostre municipi. Reserva de localitats a entrades.martorell.cat.

Andreu González, regidor de Cultura

La Banda Simfònica de Martorell actuarà, a les 12.30h, a la plaça de l’Església. Concert que ens farà viatjar del jazz a temes coneguts de grans cantants, passant per peces tradicionals catalanes per celebrar la festivitat de Sant Jordi. I a les 17.30h, Contes representats, dibuixats o desexplicats? amb La Xarxa, dins la Marató de contes itinerant.

A propòsit de la Diada de Sant Jordi, l’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, regala el llibre Seràs el que vulguis ser, de Sandra Alonso i Robert Garcia, als alumnes de 1r de Primària de les escoles locals. El podran recollir a la Biblioteca Francesc Pujols fins al 13 de maig.

PROGRAMA SANT JORDI 2023