L’ONG Mans Mercedàries, a una audiència del Papa Francesc al Vaticà en motiu dels seus 25 anys

366
Audiència general de l'ONG Mans Mercedàries al Vaticà

L’ONG Mans Mercedàries va participar aquest dimecres en una audiència general del Papa Francesc al Vaticà. Aquest ha estat un dels actes centrals de l’organització no governamental per commemorar els seus 25 anys. Hi va assistir una delegació de 18 persones, formada per la junta, socis, padrins, membres de la cúria de les Mercedàries i representació institucional de l’Ajuntament de Martorell.

L’expedició va marxar el dimarts 14 cap a Roma, i un cop arribada a la capital italiana va visitar-ne diversos espais monumentals al llarg de la jornada. Dimecres al matí va participar en l’audiència general del Papa Francesc, que es va oficiar des de la plaça de Sant Pere, i van lliurar uns presents a la delegació vaticana.

La responsable de l’ONG Montse Torras apuntava que “hem format part de l’expedició 18 persones, entre la junta, representants de l’ONG a Sant Feliu de Llobregat; la Cúria General de les Mercedàries Missioneres de Barcelona; la Regidora de Cooperació i Participació Ciutadana Àngels Soria i la Tècnica de Cooperació Sílvia Companyó com a representants de l’Ajuntament de Martorell; una representant de l’Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat i un grup de socis i de padrins”.

Montse Torras, responsable de l'ONG Mans Mercedàries

Torras explica que “inicialment estava previst que l’audiència fos limitada a un centenar de persones, però a causa de l’estat de salut i d’altres raons personals del Sant Pare, se n’havien clausurat algunes d’anteriors i es van unificar aquell matí a la plaça”.

D’aquesta manera, la institució vaticana va restringir l’espai central a les entitats i institucions convidades a l’audiència, per a escoltar l’homilia del Sant Pare. Torras destaca que “va demanar la pau al món, cridant els pobles a la concòrdia, i recordant que el perdó i el diàleg és el millor inici per al camí de la pau”.

Montse Torras, responsable de l'ONG Mans Mercedàries

Des de l’ONG es va fer arribar als responsables de seguretat de l’esdeveniment uns obsequis. El president, Ton Toset, i la regidora Àngels Soria van apropar-se a la tanca de seguretat per lliurar als guàrdies vaticans la placa de ceràmica de Mans Mercedàries feta expresament per l’ocació per Encarna Montroig, i la làmina del pont del Diable gentilesa de l’Ajuntament.

Explica Torras que “l’audiència a la Plaça de Sant Pere del Vaticà va acabar amb la Benedicció. Després es van obrir les portes i va entrar la riuada de gent per visitar el Vaticà. Nosaltres també vam fer la visita abans d’agafar el vol de tornada cap a casa”.

Montse Torras, responsable de l'ONG Mans Mercedàries

Torras reconeixia que “per a una ONG com la nostra, cristiana catòlica, haver estat presents a una audiència del Papa Francesc ha suposat una gran satisfacció”.