L’univers d’Hergé dona vida a la Plaça de les Cultures en la Jornada Tintinaire

2081
Jornada Tintinaire
Jornada Tintinaire

La Plaça de les Cultures ha cobrat vida aquest diumenge amb l’esperit de Tintín. Des de les 11:00h, tot un univers del món d’Hergé ha emmarcat una Jornada Tintinaire on tots els aficionats als personatges i l’obra han pogut gaudir de diferents parades relacionades amb l’intrèpid periodista.

En aquesta jornada hi han estat presents, gràcies a l’Aula de Teatre, els personatges del famós còmic belga Tintín, el Capità Haddock i l’excèntric Professor Tornasol, que s’han fotografiat amb els assistents a un photocall i han animat la festa. Al voltant de la Plaça de les Cultures, s’han alçat diferents carpes de merxandatge relacionat amb tot el món del Tintín, des de còmics fins a tasses, figures, samarretes i fins i tot davantals. També hi ha hagut un concurs de dibuix d’il·lustracions del còmic i una parada de productes per a gossos de la botiga El Graner de la Vila, per fer un homenatge també a Milú, la mascota d’en Tintín.

La Jornada Tintinaire també ha comptat amb una trobada de cotxes i motos clàssics, tots ells apareguts en alguna ocasió als còmics d’Hergé, amb la que ha col·laborat l’Associació de Motos Clàssiques i Antigues (AMCAM), mentre que els Amics del Ferrocarril de Martorell han instal·lat un trenet per als mes petits.

L’esdeveniment, organitzat per l’Ajuntament de Martorell, ha comptat amb la presencia de l’alcalde Xavier Fonollosa, el tinent d’alcalde Adolf Bargés i els regidors Francesc Casasayas, Lluís Esteve i Albert Fernández. Aquesta Jornada Tintinaire, a més, ha comptat amb el suport del 1001 Associació Catalana de Tintinaires, encapçalada pel seu president Jordi Duch, qui ha explicat com va néixer la idea de fer aquesta jornada al municipi. “Un dels socis de l’Associació, el Ramón Artigas, va proposar fer aquesta Jornada Tintinaire i des de 1001 vam voler donar suport a aquesta iniciativa”.

Jordi Duch, president 1001 Associació Catalana de Tintinaires

Catalunya és, a banda de les comunitats francòfones i flamenques, la regió d’Europa on hi ha presència tintinaire, i la 1001 Associació Catalana de Tintinaires compta actualment amb 400 socis actius. Per a Jordi Duch, les històries d’aquest periodista tenen diferents atractius. “Quan ets un infant i obres el llibre, t’atrauen els dibuixos i els colors, però com et vas fent gran, t’ho mires des d’un altre punt de vista i descobreixes que a Tintín hi ha una sèrie de valors com l’amistat o la solidaritat.”

Jordi Duch, president 1001 Associació Catalana de Tintinaires

Exposició ‘Jo encara diria més’ a la Biblioteca

Com a complement de la jornada, des de divendres a la Biblioteca hi ha l’exposició ‘Jo encara diria més’, un recull de llibres tintinaires de la col·lecció personal del martorellenc Ramon Artigues. El regidor de Cultura, Sergi Corral, apunta aquesta exposició aporta el suplement perfecte a la jornada tintinaire que s’ha viscut aquest diumenge. “Tot plegat es conjuga amb la jornada tintinaire amb diferents activitats a la Plaça de les Cultures, amb la Biblioteca oberta per poder veure aquesta exposició i amb la col·laboració de diferents entitats”.

Sergi Corral, regidor de Cultura