Mans Mercedàries estrena l’exposició dels seus 25 anys el 2 d’abril a El Círcol

402
Exposició Mans Mercedàries

El Círcol acollirà des del dimarts 2 d’abril i durant tot el mes l’exposició commemorativa dels 25 anys de l’ONG Mans Mercedàries. En aquesta data i lloc s’inaugurarà, a partir de les 19.00h, el recorregut visual pel quart de segle de l’entitat afincada a casa nostra. Les imatges conviuran amb objectes i panells informatius que expliquen la història i els principals projectes d’aquesta organització no governamental.

L’exposició es podrà visitar del 2 al 30 d’abril els dilluns, dimecres i dijous de 09.30 a 19.00h i els dimarts i divendres de 09.30 a 15.00h. És el resultat de la tasca feta pels seus impulsors, pels socis i padrins, col·laboradors, escoles i els ajuntaments de Martorell i Sant Feliu de Llobregat.

Montse Torras, responsable de l’ONG, explica que és “un tomb per la nostra història, escrita i en imatges”. De la desena de plafons en destaquen quatre que inclouen els principals projectes solidaris: “Des del primer, que va ser l’orfenat de Kudielela d’Angola on hi ha la nostra missionera Josefina Cortadella, passant per l’orfenat de nenes òrfenes de la Sida a Katembe (Moçambic), o l’ajut als avis i àvies de Vila Matilde d’Angola i als infants amb desnutrició severa de l’aldea i leproseria de N’Kondedze, a Moçambic”.

Montse Torras, responsable de l'ONG Mans Mercedàries

L’ONG treballa de fa anys per dotar els nens i nenes d’eines per a que tinguin un futur més prometedor facilitant-los l’accés als estudis, mitjançant la creació de beques. I ja s’han començat a recollir els fruits: “Veureu les beques universitàries de l’ONG, els 38 nois i noies que ja les tenen, i els 11 que ja han acabat i que tenen les seves carreres universitàries. També s’exposen 22 imatges de cada camp de treball”.

Montse Torras, responsable de l'ONG Mans Mercedàries

Complementen la mostra “un conjunt d’expositors amb artesania de l’Àfrica, de l’Amèrica Llatina i d’Àsia, dels indrets on hi ha les nostres Mercedàries; un mural immens a manera de puzzle composat per moltes fotos de persones que han col·laborat amb l’ONG sigui donant material, aportacions econòmiques o tot tipus d’ajuda; una guardiola solidària; imatges encadenades de vídeos de tots els camps de treball i uns roll-ups amb tots els projectes, camps de treball i voluntaris i voluntàries en aquests 25 anys”.

Montse Torras, responsable de l'ONG Mans Mercedàries

Una trobada i un concert, dues activitats més per a aquest abril

Els voluntaris de l’ONG en aquests 25 anys tindran una gran oportunitat de retrobar-se físicament, en “una trobada el diumenge 14 d’abril a les 17.00h. Serà amb els voluntaris, membres de junta i persones que han format part de la junta d’ex alumnes del Col·legi La Mercè als inicis de l’ONG. Tots formen part d’aquesta gran família”.

La següent activitat serà el Concert Solidari del 27 d’abril a càrrec de l’Escola Municipal de Música. Explica Torras que aquest cop es farà “en format vermut, al Teatre d’El Progrés a les 12.00h. Hi actuaran els alumnes de la banda i de dos combos, amb interpretacions de tot tipus”.

Continuarà la programació una visita al Vaticà prevista pel 15 de maig: “Ja ens han confirmat que serem rebuts en audiència per part del Papa Francesc”, destaca Torras. Cap a principis de juny serà el torn de la 21a edició del Bàsquet Solidari amb l’Àfrica del CB La Mercè. A l’estiu -del 4 de juliol al 4 d’agost- se celebrarà el 30è Camp de Treball, que aquest cop tornarà a Moçambic per crear un centre escolar a Matacuane, a la ciutat de Beira. De tornada, es participarà en la missa solemne de la Festa Major a Santa Maria, on es farà l’ofrena.

A la tardor, l’ONG farà l’habitual xerrada del Camp de Treball, serà a la Trobada d’Entitats pel Roser i clourà els actes de celebració el 10 de desembre, amb una missa a la Basílica de la Mare de Déu de la Mercè de Barcelona.

Exposició 25 anys d'ONG Mans Mercedàries