Tornen les Caramelles de Martorell amb els cants de Pasqua a peu de carrer

519

Caramelles de Martorell tornarà a portar els tradicionals cants de Pasqua pels carrers i les places del nostre municipi el proper diumenge 31 de març i dilluns 1 d’abril. Diumenge el recorregut inclourà tot l’entorn del barri de La Vila, i dilluns el grup es passejarà per la resta del poble, tot passant el riu Anoia. Com és habitual, en cada cantada s’interpretaran tres peces musicals, que enguany són dues de recuperades, La Passada i Generació Caramellaire, i una de nova que ha anat a càrrec de l’Escola Municipal de Música de Martorell, i que porta per títol Caramellaire, tal com van anunciar a la Festa de Benvinguda el passat mes de febrer.

Diumenge 31, els caramellaires es trobaran a la plaça de l’Església i faran la primera cantada a les 09.00h. Tot seguit, pujaran als trenets i faran un recorregut que els portarà a cantar “al carrer Pau Par, al Pont del Diable, a l’Església de Crist Salvador a la sortida de la missa de les 11.00h; a l’avinguda de Pau Claris i a l’Església de Santa Maria a la sortida de la missa de les 12.00h, i després a la plaça de la Vila on entregarem la mona a qui li hagi tocat”, explica la presidenta de Caramelles de Martorell, Meritxell Marqués.

“El dilluns, les Caramelles sortiran, a les 09.00h, de la plaça de l’Era del Padró, continuaran cap al Parc Europa, a la Pastisseria Grau, la Residència Sant Joan de Déu, la rambla de Les Bòbiles, la rambla de Pep Ventura, a la plaça de Frederic Duran, i el Centre Cultural, on finalitzarem la festa caramellaire”, afirma Marqués.

Meritxell Marqués, presidenta de Caramelles de Martorell

“A Martorell la tradició caramellaire s’estén des de fa 93 anys”, detalla la presidenta, i a banda de cantar pels carrers, també tradicionalment “se sorteja una mona de xocolata gegant, que ja està exposada a la Llibreria Miró. Enguany, és en representació dels Gegants de Martorell, i també hi haurà una coca de pa de pessic amb fruita. Qui disposi de la butlleta amb les darreres quatre últimes xifres del sorteig de l’ONCE del dijous anterior, guanyarà”.

Les Caramelles d’aquesta Pasqua cantaran tres cançons: dues de recuperades i una d’estrena, que ha anat a càrrec de l’Escola de Música de Martorell. “Cantarem tres cançons: La passada, de la Trinca, adaptada pel caramellaire Carles Cortadella; Generació Caramellaire, feta pels caramellaires Andreu Domenech i Lluis Sitges, i Caramellaire, que és una adaptació de la cançó Llibertat del Nil Moliner, que han fet els alumnes de la classe de composició amb l’Ana Roig”.

Meritxell Marqués, presidenta de Caramelles de Martorell

Caramelles de Martorell comptarà també amb el suport dels Capgrossos, i també aniran fent seguiment dels diferents llocs on canten a través de les seves xarxes socials.