Mans Mercedàries realitzarà camps de treball a Kenya i Moçambic aquest estiu

498

L’ONG martorellenca Mans Mercedàries farà aquest estiu el XX Camp de Treball a Nairobi (Kenya), on desenvoluparan el projecte de construcció del centre educatiu Our Lady of Mercy Kindergarten. També faran el XXI Camp de Treball a Katembe (Moçambic) per fer un seguiment del projecte del centre infantil Lutgarda que es va acabar l’estiu de 2013.

El XX Camp de Treball a Nairobi servirà per acollir i educar els nens del barri d’Ongata Rongai quan no són a l’escola i donar servei de llar d’infants. “Aquest barri és d’alt risc social a causa de la delinqüència i dels segrestos d’infants per al tràfic d’òrgans. El centre també servirà per fer activitats socials amb les famílies del barri”, ha explicat la voluntària de Mans Mercedàries, Montse Torras.

Durant el Camp de Treball es realitzaran “tasques de construcció i pintura en el centre i activitats lúdiques, educatives i socials amb els infants i les famílies del barri”, ha dit Torras.

Sis voluntaris de Mans Mercedàries hi viatjaran del 9 de juliol a l’11 d’agost: Ton Toset i Montse Torras (socis i padrins de l’entitat i professors del col·legi La Mercè de Martorell), Ivette Valls i Víctor Sáez de Cortázar (padrins de l’ONG i ex-alumnes del col·legi La Mercè de Martorell), Magda Jané i Àlex Marín (socis i padrins de l’ONG).

Aquest estiu també es farà el XXI Camp de Treball a Katembe (Moçambic) per fer un seguiment del projecte del Centre Infantil Lutgarda que es va acabar l’estiu de 2013. De l’1 de juliol a l’1 d’agost, hi aniran quatre voluntaris: Montse Alemany i Ferran Rodríguez (padrins de l’ONG i exalumnes del col·legi la Mercè de Martorell) i Josep Alemany i Sebastià Marín (padrins de l’ONG).

Activitats solidàries durant el curs

L’ONG martorellenca ha continuat donant ajut econòmic als orfenats de Kudielela (Angola), Lar Tiberíades (Moçambic) i Lar Nossa Senhora da Paz (Moçambic); al centre educatiu Inangawa (Filipines); al projecte de construcció de cases per als damnificats del terratrèmol del 2010 (Haití); i al centre educatiu Our Lady of Mercy Kindergarten, projecte que acabaran de desenvolupar aquest estiu en el 20è Camp de Treball que faran al barri d’Ongata Rongai de Nairobi (Kenya).

Durant el curs, han organitzat accions benèfiques com el concert solidari amb Kenya al Teatre d’El Progrés de Martorell a càrrec de Joan Chamorro Trio & Andrea Motis, Rita Payés i Èlia Bastida.