Manu Guix comparteix la seva trajectòria musical al teatre d’El Progrés

198
Laboratori musical Manu Guix. Foto: Grisphoto

El músic i compositor Manu Guix (Barcelona, 1979) ha fet avui a El Progrés de Martorell un laboratori musical on ha compartit escenari amb músics martorellencs i ha exposat al públic la seva trajectòria. Més de 200 persones, d’entre els quals molts d’ells alumnes de l’Escola de Música de Martorell, han gaudit del laboratori impulsat pel mestre martorellenc Eloi López. El regidor de Cultura, Andreu González, també hi ha estat present. L’artista hi tornarà dissabte (20.30h) per oferir el concert Una nit amb Manu Guix.

El barceloní ha començat parlant dels seus inicis en el món de la música, de la seva formació i del gir que la cançó Your song, d’Elton John, va provocar en el seu camí. En lloc de centrar-se en la música clàssica, va encaminar-se cap a la creació de música pop, després de formar-se en cant coral, piano i solfeig, entre d’altres. La seva trajectòria va completar-se amb estudis de violí i cant i el curs 1999/2000 va rebre una beca al Liverpool Institute for Performing Arts, un fet que li va permetre viure a Anglaterra i conèixer de primera mà els musicals que s’hi representaven.

El 2000 va ingressar a l’Acadèmia del programa Operación Triunfo i des d’aleshores ha combinat els seus treballs com a músic amb la docència a l’acadèmia, la creació i producció de temes per a artistes i la direcció musical, tocant tant la ràdio com la televisió. El Petit Príncep, que enguany arriba a la seva vuitena temporada, o La Jaula de las locas són dos dels espectacles amb què més èxits ha recollit.

Tot i que reticent a prendre el paper d’un mestre, Guix ha compartit una estona amb el púlbic martorellenc i ha resolt els dubtes i inquietuds que li han fet arribar. Sense un ordre estricte, ha explicat, i sense “tenir cap metodologia, només vinc per explicar la meva experiència en el que al cap dels anys s’ha convertit en la meva professió”, ha apuntat.

Manu Guix, músic i compositor

Revindica la capacitat d’adaptació de la música

El sector cultural ha estat un dels més afectats per la pandèmia i ha hagut de trobar fórmules per seguir amb la seva activitat. En la sortida dels músics a la normalitat després de la pandèmia, el cicle de concerts que ha preparat Manu Guix s’apropa a actuacions més intimistes i en sessions molt properes. “M’agrada molt que em preguntin i a cada nit que actuo pot passar qualsevol cosa”, ha parlat Guix sobre els concerts que actualment està oferint.

Manu Guix, músic i compositor

Dissabte serà el torn per a Una nit amb Manu Guix a Martorell i ell mateix opina que han estat encertats en adaptar les actuacions en una proposta molt més senzilla. Al 50% de l’aforament permès i acompanyat amb el seu piano, Manu Guix actuarà a Martorell i confia a retrobar-se amb els seus seguidors i oferir una “feina molt agradable”.

Manu Guix, músic i compositor

Immers en la producció del nou disc del cantant de Sant Feliu de Llobregat Nil Moliner, posant-se a punt per a la vuitena temporada del musical El Petit Príncep o preparant les cançons per al seu nou disc, que sortirà a la llum el 2022, Guix ha fet una petita pausa al El Progrés. Uns quants alumnes de l’Escola de Música de Martorell han pogut compartit escenari amb ell interpretant els temes Tic Tac i En tres minuts.