Marc Rius es proclama campió de la Copa d’Espanya de Powerlifting

441

El martorellenc Marc Rius es va proclamar campió de la Copa d’Espanya de Powerlifiting, que es va celebrar a Las Torres de Cotillas (Regió de Múrcia) el cap de setmana del 9 i 10 de març. L’atleta del Club Underground Lifting Barcelona (ULCB), que participa en la categoria de -93kg, va guanyar per segona vegada aquesta competició i va superar el rècord nacional, amb un pes aixecat total de 807,5kg.

Rius, que venia de quedar tercer al Campionat d’Europa al mes de desembre, arribava a la Copa d’Espanya tenint en compte que la seva prioritat d’aquest any és el Mundial: “Volíem anar simplement a superar marques, a treure’ns alguna espina que m’havia quedat, com per exemple amb l’esquat o amb el pes mort. La idea va ser agafar la Copa com si fos una sessió d’entrenament, com si volguéssim fer una petita parada abans de començar la preparació pel Mundial”.

Tot i això, l’esportista martorellenc assegura que “soc bastant competitiu i, si em presento a una competició, la prioritat és guanyar. Com que sabíem que realment la possibilitat hi era, si fèiem bé les coses, no anava amb tanta pressió ni expectatives, sinó que anava a gaudir de l’experiència”.

Marc Rius, atleta Powerlifting

Marc Rius va tornar a certificar la primera posició quedant primer en l’exercici de pes mort: va aixecar 350kg, superant el rècord d’Espanya. En l’esquat va aixecar 277,5kg, superant per poc el seu millor registre, i en la press banca va aixecar 180kg, rebaixant 5kg respecte a la seva millor marca. En total va aixecar 807,5kg, el que significa el nou rècord nacional en la categoria de -93kg.

El martorellenc es mostra molt satisfet pels resultats aconseguits i es considera imbatible a la categoria: “Al pes mort la idea era fer més, 352 o 355kg, però vam veure que no feia falta. A l’esquat la idea era ficar 280kg, però a les competicions al final has d’intentar anar sumant i no ens la vam voler jugar molt. Llavors vam optar per un enfocament més conservador. Estic molt satisfet, he superat el meu propi total, de pes mort i de total aquí a Espanya”.

Marc Rius, atleta Powerlifting

Després d’aquesta cita, Marc Rius s’està preparant per al Mundial de Powerlifting que arribarà el mes de juny de 2024 i on vol gaudir de l’experiència i apropar-se a l’elit d’aquesta disciplina esportiva.

Marc Rius, atleta Powerlifting

L’atleta martorellenc afirma que “sabem que tenim poques possibilitats de fer podi, però sí que crec que podem aconseguir medalla al pes mort. En ser el primer cop que anem a un Mundial la idea és comparar-nos amb els atletes d’elit i tenir al cap que en uns anys estarem allà”.