Martorell, amfitrió de les Passejades per a la Gent Gran amb més de 200 caminaires

590
Cicle Passejades Gent Gran Martorell

Martorell ha acollit aquest dimecres el Cicle de Passejades per a la Gent Gran, impulsat per la Diputació de Barcelona amb el suport de la Regidoria d’Esports de l’Ajuntament. Més de 200 persones de Martorell, Sant Celoni, Castelldefels i Prats de Lluçanès han fet una ruta pel nostre entorn natural i han gaudit d’un dinar de germanor a El Progrés.

El Cicle de Passejades per a la Gent Gran va néixer l’any 2001 amb la voluntat de promoure l’intercanvi entre diferents municipis, oferint la possibilitat, a les persones grans, de conèixer diferents entorns geogràfics i de viure la natura d’una manera adaptada a les seves possibilitats. Els participants gaudeixen de recorreguts suaus i assequibles per pistes forestals o comins de muntanya, en distàncies d’entre 8 i 10 quilòmetres.

L’objectiu és dinamitzar l’activitat física i l’exercici entre les persones grans, com a eina per millorar la salut i afavorir les relacions interpersonals, a més e donar a conèixer els territoris de la demarcació de Barcelona.

Cada temporada, les diferents poblacions es distribueixen en grups formats per quatre municipis. Enguany, el grup de Martorell està format per Sant Celoni, Castelldefels i Prats de Lluçanès.

Aquest dimecres, Martorell ha estat el municipi amfitrió de la passejada. A les 9.00h, s’ha organitzat un esmorzar i un escalfament a la pista del Pavelló Esportiu Municipal. A continuació, “s’ha pujat en autocar a la urbanització de Can Sunyer i s’ha iniciat la passejada per les Mines de Plom, la Torre de Griminella, on hi ha un dels 7 Balcons de Montserrat, i les Roques del Mateuet”, ha detallat el responsable del Cicle de Passejades per a la Gent Gran a Martorell, Enric Gotsens.

Enric Gotsens, responsable Cicle Passejades Gent Gran a Martorell

Gotsens ha assegurat que la jornada “ha estat tot un èxit i, a més, ens ha acompanyat la climatologia. De Sant Celoni han vingut 42 persones, de Castelldefels 51, de Prats de Lluçanès 51 i de Martorell 58. En total, 210 persones que hem fet la passejada per Martorell acabant amb aquest dinar a El Progrés” i una sessió de ball per abaixar l’àpat.

Enric Gotsens, responsable Cicle Passejades Gent Gran a Martorell

Durant el dinar, l’alcalde Xavier Fonollosa, acompanyat de la regidora de Gent Gran, Montse Salas, ha expressat que “a Martorell som gent hospitalària i per això us volíem donar la benvinguda i que marxéssiu d’aquí amb un bon record. Heu dit que els monitors i monitores ho han fet perfecte, i que us ha agradat molt la ruta i les explicacions culturals. L’important de la gent gran és ser com sou vosaltres, gent activa i positiva. Que tot allò que feu ho gaudiu, que és la millor manera de viure”.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

La de Martorell és la tercera passejada del cicle d’enguany. La primera va ser a Sant Celoni el 21 de novembre, la segona el 16 de gener a Castelldefels i la darrera es farà el 14 de març a Prats de Lluçanès. El cicle clourà amb una trobada multitudinària amb totes les poblacions participants a Les Franqueses del Vallès els dies 7, 8 i 9 de maig.