Nova cita dels ‘Sopars Martorellencs’ dedicada als Amics de Sant Antoni Abat

868
Festa Major 2023. Portes obertes als Amics de Sant Antoni

El pròxim dijous, 29 de febrer, tornen els ‘Sopars Martorellencs’, un cicle de vetllades, organitzades per un grup de veïns i veïnes del poble, que parlen de cultura i patrimoni local. Aquest cop, ho fan amb la història dels Amics de Sant Antoni Abat de Martorell, com a eix temàtic. A les 20.30h, a l’Hotel Ciutat de Martorell, es retrobaran els membres actuals i històrics de l’entitat amb tothom qui n’estigui interessat, per parlar dels seus orígens i progressos. La cita estarà oberta a tothom qui s’hagi apuntat prèviament, i comptarà amb la intervenció de Josep Vilella, Rafael López i Pere Bel, membres rellevants de l’entitat.

Vilella explica que els Sopars “atrauen temàtiques interessants del nostre municipi, com per exemple, el llibre d’Alfred Mauri Martorell desaparegut, o els grups musicals del nostre poble constituïts en els anys 60 i 70, que han estat protagonistes en ocasions passades. Ara ens han convidat a participar-hi als Amics de Sant Antoni Abat, per repassar la història, activitats i èxits de l’entitat al llarg del temps”.

Per tal d’organitzar la fita, l’associació ha reunit alguns dels membres i presidents antics com són Pere Bel i Rafael López perquè “vinguin, participin i expliquin les seves històries dels anys que han estat vinculats als Amics de Sant Antoni Abat”.

Vilella afegeix que l’activitat començarà “amb la projecció d’un PowerPoint que he fet amb ajuda d’arxius i imatges que tenim. Després, farem una explicació dels orígens de la festa i de l’entitat, també parlarem de com ha arribat a avui en dia, i de l’estructura actual quant a estatuts i normativa, entre d’altres. En acabat, hi haurà el sopar i després s’obrirà un torn de precs i preguntes per qui vulgui conèixer més a fons l’entitat”.

Josep Vilella, membre dels Amics de Sant Antoni Abat

L’associació dels Amics de Sant Antoni Abat de Martorell és la més antiga del municipi. Així, tal com afirma Vilella, “hi ha una cita d’un rector de Martorell de 1827 que cita una sèrie de persones que, pels cognoms, segurament són avantpassats d’alguns dels socis actuals. La nostra entitat no deixa de ser un museu vivent”.

L’activitat té un caire cultural i “vol rendir reconeixement, i donar-nos l’oportunitat de fer explicacions i comentaris sobre l’associació. Per tant, tota persona que estigui interessada a conèixer-la, serà més que benvinguda. A través de les xarxes de sopars ja s’hi pot sumar tothom qui vulgui, o també poden contactar amb mi directament. Engresquem a tothom a que s’hi apunti”.

Josep Vilella, membre dels Amics de Sant Antoni Abat

La inscripció a aquesta cita es podrà fer a les xarxes de sopars martorellencs o mitjançant els telèfons 648 44 41 37 (Jaume) o 650 39 68 24 (Pere), pel preu de 35 euros.