Martorell celebra la Nit dels Museus amb una proposta musical i d’història

253
Nit dels Museus 2021
Nit dels Museus 2021

El Museu Municipal Vicenç Ros ha celebrat avui la Nit dels Museus, adaptada a la pandèmia, i en el marc del Dia Internacional dels Museus (DIM) que es commemora arreu. Dins d’una programació que va començar dijous i que acabarà el proper 18 de maig, el dia que se celebra l’efemèride. Martorell no ha deixat escapar l’oportunitat de sumar-se a una proposta cultural consolidada que posa en valor el vessant proper i social dels museus.

En la jornada d’avui, s’ha fet la presentació de la recreació virtual de l’antic convent de caputxins de Martorell a càrrec de Montserrat Farreny i Isidre Ot. Aquesta recopilació consta de dues fases i la primera s’ha mostrat avui, on els assistents han pogut conèixer com era el convent per dins, com ha estat el treball per fer-ne la reconstrucció i apropar-se, una mica més, al dia a dia dels monjos.

D’aquesta manera, han viatjat fins a finals del segle XVII, quan es va posar la primera pedra del convent, i han arribat fins al segle XIX, quan els frares van decidir abandonar-lo. En aquest camí, Farreny ha explicat les dates més rellevants i el procés i el creixement que va viure l’edifici.

Montserrat Farreny

Després de l’explicació de Farreny, ha estat el torn per a Ot, que ha submergit els espectadors en el convent tal i com era quan es va construir i els ha mostrat com s’hi vivia, i els ha convidat a seguir-se informant i coneixent de manera més real sobre el convent martorellenc.

A l’acte hi han assistit el regidor de Cultura, Andreu González, i la regidora de Joventut, Raquel Sans, així com una cinquantena d’espectadors. González ha posat en valor el fet de poder celebrar actes culturals i mantenir l’estabilitat i una genda cultural des de l’inici del 2021 per part del consistori.

Andreu González, regidor Cultura

El trio Cantincum Trio ha posat punt i final a la tercera jornada del DIM, amb una actuació on han interpretat temes de Baltasar Samper, Ernest Bloch, Dusan Bogdanovic o peces originals dels integrants de la formació (Pepe Martínez, Xavi López i Jordi Sàbat).