Xerrada per posar en valor l’alimentació en persones amb trastorn de l’espectre autista

519
Tallers de cuina del Fem Vila. Setmana del Comerç
Tallers de cuina del Fem Vila. Setmana del Comerç

El dimarts 18 de maig, a les 18.30h, tindrà lloc la xerrada informativa virtual, que porta per títol ‘La importància del que menges’. Anirà a càrrec de la dietista integrativa Anna Rovira Valls i la impulsa l’associació ASSOTEA, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Martorell. S’hi parlarà de la importància de l’alimentació i del nostre menjar, posant especial atenció en les persones amb trastorn de l’espectre autista (TEA).

Cada vegada són més les persones que presenten diversos problemes relacionats amb l’alimentació i el menjar, especialment les que pateixen TEA o que formen part del cercle íntim d’una persona d’aquest col·lectiu. Així ho explica Rovira, qui creu que “les persones amb TEA no estan del tot informades sobre com pot influir l’alimentació per millorar el seu trastorn”.

Actualment, un 80% de les persones amb TEA presenta problemes amb l’alimentació i aspectes com la hipersensibilitat o estats perllongats d’ansietat, que poden portar a un consum d’aliments basats en dietes poc saludables i una qualitat de vida molt deficient.

Anna Rovira, dietista

No són pocs els temes als quals farà front l’Anna en la xerrada, ja que és important que les persones amb TEA coneguin el seu cos i el seu aparell digestiu. Així doncs, durant la xerrada virtual del dia 18 podrem veure com parla sobre temes com precisament el funcionament de l’aparell digestiu, els beneficis de l’alimentació real i les tècniques de relaxació o la importància del ritme circadiari. A més, també es tractaran altres qüestions com el que realment volen dir els conceptes de malnutrició i desnutrició o el que se sap de les dietes sense gluten, làctics i oxalats.

Anna Rovira, dietista

Preguntada per si la xerrada està només enfocada a les persones amb TEA o també a un públic més general, l’Anna respon que no. “Parlaré sobre l’alimentació saludable, però sí que és una mica més específica sobre aquest col·lectiu”. De totes maneres, més endavant sí que es té programada una altra xerrada d’àmbit més general i en la que la dietista tornarà a posar-se al capdavant.

La xerrada serà virtual i gratuïta i l’accés es farà a través de la plataforma JITSI MEET. Per accedir a ella, els usuaris només hauran d’entrar a la web: https://meet.jit.si/ i escriure el següent codi: ASSOTEA2021. La duració serà d’entre 45 i 60 minuts i es requereix puntualitat als usuaris que hi accedeixin. Després s’obrirà un torn de preguntes per tots aquells que vulguin consultar algun tipus de dubte a Rovira.

Xerrada 18/05