Martorell, Ciutat Europea de l’Esport 2023, tindrà una sortida de la Volta

1222
Volta Ciclista a Catalunya
Volta Ciclista a Catalunya

La ciutat de Martorell ha estat designada recentment com a Ciutat Europea de l’Esport per a l’any 2023 per part de l’Associació de Capitals i Ciutats Europees de l’Esport (ACES Europe). Entre les nombroses activitats esportives que el municipi prepara per l’any vinent hi haurà la sortida d’una etapa de la 102a edició de la Volta, un fet que no passava a la ciutat des de l’any 1994.

Els antecedents de la Volta Ciclista a Catalunya i la ciutat de Martorell es remunten en les edicions número 55 (1975) i 74 (1994) de la cursa. L’any 1975, Martorell va viure una arribada d’etapa a la ciutat, amb sortida a Manresa, que es va resoldre amb triomf de l’italià Pierino Gavazzi.

I aquell mateix dia també es va disputar un segon sector de l’etapa amb una contrarellotge amb sortida a Martorell i arribada a Terrassa, amb victòria de l’italià Fausto Bertoglio, amb una sortida d’etapa emblemàtica des del Pont del Diable.

Curiosament l’altre antecedent també té marcat accent italià, ja que al 1994 l’etapa amb inici i final a Martorell va acabar amb victòria de Massimo Donatti, de l’equip Mercatone Uno.

Pràcticament 30 anys després, la Volta torna a Martorell el dia 25 de març de 2023, amb una sortida d’etapa que reunirà el millor del ciclisme mundial a la ciutat, en un any ple d’esdeveniments i activitats esportives per la població del Baix Llobregat.

“És tot un orgull per Martorell tornar a acollir després de 29 anys un esdeveniment tan rellevant com la sortida d’etapa d’aquesta nova edició de la Volta Ciclista a Catalunya. El nostre municipi torna a mostrar una clara aposta pels grans esdeveniments esportius que ens referma com a Ciutat Europea de l’Esport 2023 implicant en tot moment als veïns i veïnes del municipi en tota aquesta activitat esportiva. Continuem demostrant que Martorell és un bon exemple de com l’esport es pot posicionar al servei de la salut, la cohesió social, l’educació i la cultura”, ha manifestat l’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa.

“Cal felicitar a l’Ajuntament de Martorell per la seva aposta decidida per l’esport, i bona prova d’això és el reconeixement com a Ciutat Europea de l’Esport. Estic segur que la sortida de la Volta serà un dels esdeveniments centrals d’aquesta designació, amb la presència dels millors equips i ciclistes del món a Martorell”, ha declarat el president de la Volta Catalunya, Rubèn Peris.

La 102a edició de la Volta Ciclista a Catalunya es disputarà del 20 al 26 de març de 2023, i hi participen els 18 equips millors del món, el UCI WorldTeams, i 7 equips convidats de la categoria UCI ProTeams.

El darrer vencedor de la cursa va ser el colombià Sergio Higuita (Bora-Hansgrohe), acompanyat al podi per l’equatorià Richard Carapaz (INEOS) i el portuguès Joao Almeida (UAE Team).

Tota la informació de la Volta a Catalunya a www.voltacatalunya.cat