Martorell homenatjarà en un acte públic el seu nou Fill Predilecte Màrius Garcia i Baeza

793

Màrius Garcia i Baeza, recentment nomenat Fill Predilecte de Martorell per l’Ajuntament en ple, serà homenatjat en un acte públic de reconeixement el proper dimecres 21 de desembre de 2016, a les vuit del vespre, a l’auditori del Centre Cultural.

“Ha estat una notícia inesperada i una sorpresa molt agradable; estic molt content”, destacava Garcia en conèixer el nomenament, i afegia que tot el que ha fet per Martorell ho ha fet “de tot cor, perquè volia fer-ho i perquè m’estimo molt aquest poble que em sento molt meu”.

L’acte serà obert a tothom i comptarà amb la presència de l’homenatjat. Hi assistiran l’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, l’equip de govern i membres destacats d’algunes de les entitats en què ha participat Garcia al llarg dels anys, com la Creu Roja, el Patronat de la Cavalcada de Reis o Ràdio Martorell.

Nascut a Martorell el 1932, Màrius Garcia va fundar i dirigir la revista En Equipo (1978), al col·legi Santo Tomás de Aquino, amb una redacció formada per escolars que durant anys van cobrir tot tipus de notícies locals fent de redactors, fotògrafs, dibuixants, caricaturistes, columnistes i poetes.

Entre els anys 2006 i 2015, Màrius Garcia ha estat president del Patronat de la Cavalcada de Reis de Martorell, envoltat d’un equip d’artesans incansables, molts dels quals encara continuen la seva tasca i, any rere any, renoven les carrosses i la màgia d’aquella nit.

Garcia va estudiar Magisteri a la Universitat de Barcelona; ha presentat el Premi Vila de Martorell en més de vint ocasions; va fundar, amb en Josep Servat, l’Acadèmia Martorell i va ser un dels organitzadors del primer Pessebre Vivent de Martorell, al Santo Tomás de Aquino, tradició nadalenca que té continuïtat a l’escola La Mercè, on Garcia ha fet de narrador uns quants anys.

Del seu currículum en destaca també el fet d’haver presidit la Creu Roja de Martorell (1995-1997); d’haver fundat la fira Artesanàlia de la Festa Major (2007) i d’haver estat un dels responsables que Els Pastorets es tornessin a representar al teatre El Foment.