L’Ajuntament de Martorell impulsa una jornada sobre prevenció de maltractament a la gent gran

168

La Regidoria de Gent Gran de l’Ajuntament organitza aquest dijous, 10 de juny, la 1a Jornada sobre prevenció i tractament del maltractament a la gent gran. La sessió es podrà seguir a través de Youtube, de 9.30 a 14.00h. Constarà de diverses conferències i presentacions a càrrec de professionals, tècnics, treballadors i voluntaris que estan en contacte amb les persones grans.

La Jornada s’inclou dins els actes de la Setmana per a l’envelliment actiu i la Gent Gran 2021 de Martorell i el Dia mundial de la presa de consciència de l’abús i maltractament a la vellesa, que es commemora el 15 de juny. A més, es presentarà una eina de sensibilització i promoció del bon tracte a les persones grans als centres residencials, una guia local per fer front als maltractaments de les persones grans i un grup de treball supramunicipal per a la prevenció, així com pòsters, infografies i vídeos.

L’objectiu és “generar eines per prevenir i tractar les situacions de maltractament, i ajudar a estendre la consciència i el compromís en aquest camp”, comenta Alfred Rivera, coordinador de la Unitat de Gent Gran Activa de l’Ajuntament. Recomana de participar-hi “a tothom qui té relació amb la gent gran, a qui treballa o hi col·labora”.

Alfred Rivera, coordinador de la Unitat de Gent Gran Activa de l'Ajuntament

La inauguració i benvinguda serà a càrrec de l’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, i la coordinadora de l’Àrea d’Igualtat i Sostenibilitat Social de la Diputació de Barcelona, Teresa Llorens. Tot seguit, començarà la ronda de conferències. La primera la impartiran la responsable de DIXIT Girona, Èlia Llinàs i Lluís Marroyo, gerent de la Fundació Campus Arnau d’Escala. Presentaran ‘Som com tu’, eina de sensibilització i promoció del bon tracte a les persones grans als centres residencials’.

Alfred Rivera, coordinador de la Unitat de Gent Gran Activa de l'Ajuntament

Continuaran Pilar Martínez Rodríguez -directora del Programa d’Envelliment Actiu i Autonomia Personal de la Diputació de Barcelona- i Jordi Muñoz Iranzo -Associació per la investigació del maltractament a les persones grans EIMA-.

També hi haurà torn de precs i preguntes, i es presentarà el grup supramunicipal per a la prevenció i tractament del maltractament. Ho farà Mercè Civit, vicedegana del Col·legi Oficial de Treball Social de Catalunya i “coneixedora de la tasca, no sempre visible, que fan les professionals en aquest àmbit des de fa molts anys”, destaca Rivera. Finalment, hi haurà projecció de vídeos, pòsters i infografies abans de la cloenda, a les 14.00h.

Alfred Rivera, coordinador de la Unitat de Gent Gran Activa de l'Ajuntament

Per apuntar-se a la Jornada, cal omplir aquest formulari en línia o bé enviar un correu electrònic amb les dades personals a jornadesgg2021@martorell.cat. Per a més informació, el telèfon és el 93 774 20 77 i a xarxes podeu cercar l’etiqueta #MaltractesGentGran2021. Els inscrits rebran l’enllaç entre 24 i 48 hores abans de l’inici per tal de connectar-se.