Martorell obté el reconeixement Infoparticipa a la transparència, atorgat per la UAB

1377
L'alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, recull en nom de l'Ajuntament el el reconeixement Infoparticipa a la transparència que atorga la UAB

L’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, ha assistit aquest dimecres a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) a l’acte de lliurament dels segells Infoparticipa, amb què el Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural de la UAB reconeix la qualitat i la transparència de la comunicació pública local. A l’Ajuntament de Martorell se li ha reconegut la millora amb més d’un 60% d’indicadors positius d’ençà de l’avaluació anterior.

Aquest reconeixement a la qualitat i la transparència de la comunicació pública local només l’han obtingut un 10% dels municipis catalans, 93 ajuntaments, entre els quals Martorell, que disposa d’un Portal de Transparència i que ha passat en el darrer any d’una valoració inicial del 22% al 80,77% actual.

“Estic molt content per aquest reconeixement que ens fan, que només el tenim el 10% dels municipis de Catalunya”, ha declarat l’alcalde Fonollosa. “Hem treballat de valent per posar tota la informació possible a l’abast de la ciutadania, a la web municipal. Així que això és un reconeixement a la bona tasca que hem fet tots plegats posant-nos al dia perquè tothom pugui fer ús i participar de tot el que es fa des de l’Ajuntament”.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

El Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural de la UAB avalua les webs municipals i la informació que s’hi facilita sobre els representants polítics, sobre com gestionen els recursos col·lectius i sobre les formes de participació que posen a l’abast dels ciutadans. La certificació esdevé així una marca de qualitat que dóna garanties als ciutadans i que esperona a polítics i tècnics a continuar implementant bones pràctiques en aquest àmbit.

Recentment, l’Ajuntament ha fet arribar al LPCCP els 10 ítems que li mancaven per assolir el 100% de valoració, fet pel qual tot indica que en la propera edició es podrà obtenir ja la màxima distinció.