Marta Romagosa: “Les dones tendim a fer coses pels altres i oblidem els nostres desitjos. A aquest primer llibre en recullo de tota mena”

2631
Presentació del llibre 'Tots els noms del desig', de Marta Romagosa

La periodista de Catalunya Ràdio, Marta Romagosa, va presentar dimecres a la Biblioteca Martorell el seu primer llibre, titulat Tots els noms del desig, publicat el passat novembre per l’editorial Rosa dels Vents. És un recull de 22 contes, cadascun amb un nom propi de dona, i que posa de relleu els desitjos de tot tipus que senten les seves protagonistes, i que moltes vegades han quedat aparcats en favor d’altres dedicacions als demés. L’escriptora Montserrat Peñalvert va ser l’encarregada de presentar l’autora i la seva obra.

Trepitjar el carrer, passar per davant d’un institut, fer un cafè en una terrassa o trobar-se dalt del tren i sentir, inevitablement, una conversa per mòbil. Totes elles, situacions ben quotidianes que han inspirat la cornellanenca a fer contes que han acabat esdevenint la seva primera incursió literària. “Primer ho escrivia per mi i ho desava al calaix, però de cop va aparèixer un àngel de la guarda, l’editora Ester Pujol, que em va engrescar a continuar-ho i a publicar-ho”.

El resultat final són 22 històries amb nom propi femení. Cadascuna la mou “un desig. N’hi ha de tota mena: quotidians, senzills, profunds, sensuals, sexuals…De vegades les dones tendim a fer coses per als altres i ens oblidem dels nostres propis desitjos”, explica l’autora, que afegeix estar “contenta d’haver creat un feedback amb moltes lectores que s’hi senten identificades, però també amb molts homes, que em diuen que amb la seva lectura han après molt de les dones”. En la següent entrevista, Marta Romagosa en recomana “una lectura pausada, que ens faci pensar, tant a dones com a homes”.

Dos autors locals presenten les seves darreres creacions

L’escriptora martorellenca Natalia Demidoff ha arribat ja a la vintena de novel·les publicades. La darrera en veure la llum porta per títol El ocaso de los trovadores. Ella mateixa explicava que “és una visió dels trobadors i de la societat existent al Llenguadoc a principis del segle XIII, una societat molt culta, tolerant i protectora dels càtars”.

Natalia Demidoff

Amadeu Raventós ha publicat Vivències, un recull “de coses que m’han passat al llarg de la vida i que he escrit en poemes. Em van engrescar a agrupar-los i a presentar-los en forma de llibre i aquest n’és el resultat”, explica l’autor, que destaca que “hi ha també una part visual, un recull d’imatges de llocs de Martorell per a que molta gent els conegui”.

Amadeu Raventós