Martorell presenta 41 de les 77 candidatures als premis del 8è Concurs d’Iniciatives Empresarials

1085

El Centre de Promoció Econòmica del Molí Fariner de Martorell acollirà el pròxim dimarts 25 d’abril (13.30h) la cloenda del 3er programa ‘Fem Xarxa, Fem Empresa’ i el lliurament de premis del 8è Concurs d’Iniciatives Empresarials del Baix Llobregat Nord. Al certamen s’hi han presentat 77 candidatures, 41 de les quals són amb seu a Martorell. Es concediran 5 premis, amb una dotació econòmica de 2.000 euros cadascun.

El 8è Concurs d’Iniciatives Empresarials del Baix Llobregat Nord  l’organitzen els ajuntaments d’Abrera, Collbató, Esparreguera, Martorell, Olesa de Montserrat, Sant Andreu de la Barca i Sant Esteve Sesrovires. S’impulsa per reconèixer i premiar l’esforç emprenedor dels usuaris dels serveis d’atenció a emprenedors i difondre la cultura emprenedora entre els joves. També es pretén augmentar la projecció externa dels serveis d’assessorament i acompanyament als projectes empresarials i incrementar el nombre d’usuaris dels serveis a les empreses per la publicitat d’aquestes accions.

En aquesta recuperada edició dels premis es proposen cinc categories: el premi a la millor empresa innovadora, a la millor empresa i trajectòria empresarial –als sectors de comerç i de serveis-, a la millor iniciativa empresarial promoguda per a col·lectius majors de 45 anys i a la millor idea jove de negoci. El premi per cadascuna de les categories serà de 2.000 euros i un vídeo promocional per potenciar la trajectòria de l’empresa i posicionament web o xarxes socials, valorat en 600 euros.

Carme Moles, cap del Servei de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Martorell

En total, s’han presentat 77 candidatures, de les quals 28 són projectes joves adreçats a alumnes d’instituts i 49 a projectes d’empreses. Martorell lidera el número de candidatures als premis amb 41 (26 d’empreses i 15 de projectes de joves), seguit d’Esparreguera (19); Sant Andreu de la Barca (5); Abrera (4); Collbató (3); Sant Esteve Sesrovires (3) i Olesa de Montserrat (2).

L’acte de lliurament a Martorell preveu l’assistència de més d’un centenar de persones entre empreses candidates als premis, joves estudiants, alcaldes i representants polítics dels diferents municipis participants, jurat i personal tècnic.

Fem Xarxa, Fem Empresa

Fem Xarxa, Fem Empresa
Fem Xarxa, Fem Empresa

El concurs s’emmarca en el programa ‘Fem Xarxa, Fem Empresa’, iniciat al 2014, que permet oferir accions, cursos i tallers gratuïts destinats a empreses i emprenedors de la zona nord del Baix Llobregat pensats per potenciar l’esperit emprenedor a la comarca, dinamitzar el teixit empresarial i potenciar i reforçar les capacitats dels empresaris amb sessions de coaching i altres tècniques innovadores.

Amb el desenvolupament d’una actuació de les característiques d’aquesta proposta, de caire pràctic, proactiu i dinàmic, s’amplia i completa l’oferta de serveis a les empreses del territori. El projecte es desenvolupa des dels departaments de Promoció Econòmica dels diferents ajuntaments que conformen la zona nord del Baix Llobregat liderat per Martorell i és finançat pel Fons Social Europeu, la Diputació de Barcelona i tots els ajuntaments implicats.