Noves cançons i un homenatge a l’Any Palet marquen l’estrena de Caramelles

2359
Caramelles Martorell
Trenet de Caramelles

El barri de la Vila ha estat l’escenari principal de les Caramelles Martorell en la primera jornada cantaire de la Setmana Santa d’enguany. Més d’una cinquantena de caramellaires s’han passejat pels carrers del casc antic, entre d’altres, encetant la cita inicial de la tradicional agrupació.

A les 9.00h, han arrancat la seva diada a la plaça de l’Església posant rumb en dos trenets cap a les diverses places on han cantat pels veïns del municipi. Enguany, entre les quatre cançons seleccionades, es troba una adaptació d’El brindis de l’òpera La Traviata de Verdi amb el títol de Cantarem en homenatge a l’Any Palet, commemoració a la que també s’ha volgut sumar Caramelles Martorell. Som-hi Tots (adaptació de La delegada del grup Macedònia), Vine a cantar Caramelles! (adaptació de Qui s’enganxa a la rodanxa del Club Super3) i la cançó de la 47a Trobada de Caramellaires del Baix Llobregat, Fem La Trobada, completen el repertori.

La coordinadora de Caramelles Martorell, Anna Gil, ha considerat un èxit l’estrena de l’agrupació i ha destacat la importància de comptar amb nous cantaires cada edició. “Tots els cantaires han respost i el dia també ens ha acompanyat” ha comentat Gil. Per la seva banda, la directora de la colla, Mercè Miró, ha expressat la il·lusió de Caramelles per sumar-se al projecte de l’Any Palet.

Anna Gil i Mercè Miró, cantaires de Caramelles Martorell

El recorregut de la jornada de diumenge ha tingut parada a les places 25 de Setembre, Font de La Mina i la Creu del barri de la Vila. Cap al migdia, els dos trenets de Caramelles han arribat fins al barri de Buenos Aires per cantar a l’Esplai de Gent Gran i a la sortida de la missa de Crist Salvador. De retorn a la Vila, han tingut una breu parada al carrer de Pau Claris i sobre les 13.15h han cantat tot el repertori a l’altar de l’Església de Santa Maria.

L’última parada ha estat a la plaça de la Vila on els cantaires han estat rebuts per l’alcalde Xavier Fonollosa i els regidors Lluis Esteve, Míriam Riera i Albert Fernández i on han tornat a cantar les quatre cançons d’enguany. La jornada ha conclòs amb l’entrega de la mona de Pasqua a Montserrat Mestres, agraciada amb la butlleta corresponent a les quatre darreres xifres del sorteig de l’ONCE.

Recorren tot Martorell

Dilluns de Pasqua, l’agrupació cantaire completa aquesta edició de Caramelles visitant altres barris de Martorell. Començant pel l’aparcament del Vapor, la colla posarà rumb cap al carrer de Montserrat,  la plaça de l’Era del Pedró, el carrer de Sant Joan, la plaça de Martí Flores (davant l’estació dels Ferrocarrils Catalans), la plaça de l’Onze de Setembre i la de Frederic Duran. També visitarà la Residència Sant Joan de Déu, i seguirà el trajecte cap a la plaça del Blat, el carrer d’Ausiàs March i el Centre Cultural, indret que servirà per tancar aquesta doble cita de Caramelles 2017.