Primera sessió informativa sobre la Cooperativa d’Activitats d’Emprenedoria (CAE) Calidoscoop

1441
Sessió informativa Calidoscoop
Sessió informativa Calidoscoop

Una cinquantena d’emprenedors i empreses van assistir la setmana passada a la sessió informativa de la Cooperativa d’Activitats i Emprenedoria (CAE) Calidoscoop, realitzada al Centre de Promoció Econòmica Molí Empresa. L’Ajuntament de Martorell, junt amb els ajuntaments del Baix Llobregat  i el Consell Comarcal, posaran en marxa una Antena de la Cooperativa d’Activitats i Emprenedoria (CAE) Calidoscoop i s’estan realitzen una sèrie de sessions informatives arreu del territori per donar a conèixer aquest nou model de cooperativa.

La Cooperativa d’Activitats i Emprenedoria (CAE) Calidoscoop, és una cooperativa d’innovació social pensada per a les persones emprenedores que vulguin formar part d’un projecte empresarial col·lectiu. A la sessió informativa els assistents van conèixer els objectius, funcionament i processos; a qui s’adreça i els diferents recursos d’acompanyament. És una cooperativa per a persones emprenedores que vulguin formar part d’un projecte empresarial col·lectiu, un projecte d’innovació social inspirat en un model d’èxit amb més de 20 anys d’existència a França.

CAE funciona com una incubadora on les persones emprenedores acceleren els seus projectes i els contrasten en el mercat real, mentre reben un acompanyament empresarial personalitzat. L’objectiu és que es crein noves empreses i es generi ocupació, així com incrementar les garanties dels projectes, reduir la precarietat de les persones emprenedores i evitar-ne l’aïllament.

El projecte neix com a complement als dispositius clàssics d’atenció a l’emprenedoria i ofereix un paraigua jurídic i administratiu que permet a les persones emprenedores tenir una nòmina i cotitzar en el Règim General de la Seguretat Social tot l’any. També es beneficiaran de serveis mancomunats de gestió i legals. A més, els socis que ho vulguin poden participar en activitats col·lectives que els permeten generar negoci per fer créixer els ingressos, mentre cada persona manté la independència comercial de la seva activitat. D’aquesta manera, a la primera fase de l’activitat no s’han de donar d’alta d’autònoms.

La propera sessió informativa serà dimecres 19 d’abril, a les 12.00h, al Centre de Promoció Econòmica i Serveis a les Empreses Can Calderón de Viladecans. Poden inscriure’s aquí.