Martorell se suma al Dia Mundial de l’Aigua amb una campanya informativa i activitats per fomentar-ne l’estalvi

1022

L’Ajuntament de Martorell se suma al Dia Mundial de l’Aigua, que se celebra anualment el 22 de març, amb l’objectiu de conscienciar la ciutadania sobre la importància de l’aigua dolça i la defensa de la gestió sostenible dels recursos d’aigua dolça, dins del context actual de sequera que afecta el conjunt del país.

Amb el lema ‘Estalviem aigua, tanquem l’aixeta’, l’Ajuntament de Martorell ha posat en marxa una campanya de difusió per fomentar l’estalvi i la reutilització d’aigua a les llars. L’Ajuntament també ha posat en funcionament la nova pàgina www.martorell.cat/sequera, on es pot consultar l’estat actual de les restriccions al municipi i informació sobre estalvi d’aigua.

El regidor de Medi Ambient i Benestar Animal, Jordi Amat, diu que “aquesta campanya de comunicació inclou els repartiment de les enganxines “Dutxa’t en 3 min”, que s’ubicaran a les dutxes dels equipaments municipals. A més, es difondran píndoles informatives a les xarxes socials sobre ‘Consells d’estalvi d’aigua’ i es repartiran fulletons amb consells”.

Jordi Amat, regidor de Medi Ambient

Dins dels actes del Dia de l’Aigua, la Biblioteca Francesc Pujols acollirà diverses activitats, com la lectura de poemes sobre l’aigua, la narració del Conte del Sr. Riu a càrrec de Blai Sanabre i el ‘Joc Memory del riu’ dinamitzat per Alba Ollé.

Per cloure el programa d’activitats, l’Ajuntament de Martorell i Agbar col·locaran el dissabte 23 de març al matí una carpa informativa al Mercat Setmanal de Buenos Aires, on es repartiran gratuïtament airejadors per les aixetes i flyers informatius sobre com estalviar aigua a les llars.

Jordi Amat, regidor de Medi Ambient

La campanya del Dia Mundial de l’Aigua a escala internacional té com a lema ‘Aigua per la Pau’ (Water for Peace). L’ACA, la Diputació de Barcelona i l’AMB, amb la coordinació de la Xarxa, han editat un conjunt de recursos de suport per dinamitzar la celebració.

Mesures locals per seguir estalviant aigua

L’Ajuntament “continua aplicant les diferents mesures decretades per la Generalitat davant la sequera amb l’objectiu de seguir estalviant aigua. Per exemple, manté parat el reg. Només es fa reg d’arbrat amb aigua freàtica, utilitzant el mínim d’aigua indispensable. Quant a les fonts ornamentals, s’han deixat d’omplir d’aigua”, recorda Amat.

Jordi Amat, regidor de Medi Ambient

També “s’està incorporant la previsió de xarxa d’aigua regenerada en els projectes que s’estan desenvolupant. A més, s’està treballant en la instal·lació d’aigua regenerada municipal al costat de la depuradora de Martorell i aprofitar les aigües de la depuradora pel reg i la neteja viaria”.

Martorell, les millors dades d’ús d’aigua al Baix Llobregat Nord

Segons les darreres dades de l’ACA, Martorell és el municipi amb millors dades d’ús d’aigua per habitant del Baix Llobregat Nord i, junt amb Sant Andreu de la Barca, un dels dos d’aquest àmbit territorial que compleixen el llindar de consum estipulat per aquest decret.
Així, els martorellencs consumeixen 173 litres per habitant i dia, força per sota del límit estipulat de 200, sent el municipi que en fa un ús més racional, seguit per Sant Andreu de la Barca (196). Fora ja dels límits permesos, trobem Olesa de Montserrat (224); Esparreguera (236); Castellví de Rosanes (267); Collbató (296) i Sant Esteve Sesrovires (302). Respecte a Abrera, l’ACA no en disposa de dades actualitzades.