Martorell signa un conveni de col·laboració amb Castellví per oferir als seus veïns els serveis de Promoció Econòmica

2228
Signatura conveni amb Castellví de Rosanes
Signatura conveni amb Castellví de Rosanes

L’Ajuntament de Martorell i el de Castellví de Rosanes van signar dimarts el conveni de col·laboració que permet als veïns i veïnes de Castellví accedir als serveis i recursos del Centre de Promoció Econòmica de Martorell. Aquests recursos abasten àmbits com la formació o la recerca de feina, inclòs l’accés a la Borsa de treball de la xarxa Xaloc.
El document el van signar l’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, i l’alcalde de Castellví de Rosanes, Joan Carles Almirall, acompanyats del regidor de Promoció Econòmica de Martorell, Lluís Amat, i la tècnica de Promoció Econòmica, Carme Moles.

El conveni manifesta “la voluntat d’ambdós ajuntaments de col·laborar en matèria de promoció econòmica i foment del teixit productiu del territori, mitjançant la participació en les accions que es convinguin gestionades per el Centre de Promoció Econòmica de Martorell per a persones en situació de desocupació, en procés de recerca de millora professional, empreses, professionals i emprenedors de Castellví de Rosanes durant el període 2017-2019”, ha dit el regidor de Promoció Econòmica, Comerç, Turisme, Règim Interior i Noves Tecnologies, LLuís Amat. A més, fa possible ampliar els serveis en matèria de promoció econòmica a disposició de la ciutadania de Castellví, uns serveis que el municipi, per les seves dimensions i recursos, no pot oferir directament. Segons Amat, “Martorell segueix sent un referent a la comarca, entre tots seguim optimitzant recursos”.

LLuís Amat, regidor de Promoció Econòmica Martorell
Xavier Fonollosa i Joan Carles Almirall
Xavier Fonollosa i Joan Carles Almirall

L’alcalde de Castellví i regidor de Promoció Econòmica, Joan Carles Almirall, explica que, en iniciar el mandat, “vaig establir converses amb Martorell perquè ens poguessin donar un cop de mà. Castellví, amb els recursos disponibles, no pot tenir un tècnic dedicat exclusivament a aquesta àrea, de manera que es fa de més i de menys en aquesta matèria, però potser no tot el necessari”. Almirall ha agraït la predisposició de l’Ajuntament de Martorell per arribar a un acord amb Castellví i afirma que “mancomunar serveis, i més en un poble tan petit, és molt interessant”.

La vigència del conveni està fixada, d’entrada, fins al 31 de desembre del 2019, atès que es tracta d’un acord entre els responsables municipals dels respectius ajuntaments en l’actual mandat.

L’aprovació del conveni se suma a la recent adhesió de Castellví de Rosanes al projecte ‘Fem Xarxa, Fem Empresa’ orientat a potenciar el teixit econòmic local. En aquest àmbit, Castellví acollirà dos cursos per a empreses i emprenedors els mesos d’abril i de novembre, les inscripcions dels quals s’obriran en breu.