Martorell, tercera població més lectora de Catalunya, segons un rànquing de l’empresa Amazon

1086

Martorell llegeix, i llegeix molt. De fet és el tercer municipi més lector de Catalunya, segons un rànquing fet per l’empresa Amazon a partir de les descàrregues de llibres digitals i els enviaments en paper del darrer any. La localitat més lectora és Sitges, seguida pel Masnou, Martorell, Cambrils, Olot, Terrassa, Igualada, Salou, Lleida i Ripollet. La llista només té en compte les poblacions de més de 20.000 habitants.

El rànquing elaborat per Amazon amb motiu de la diada de Sant Jordi té en compte les descàrregues digitals i les vendes en paper fetes des del 30 de març de 2014 fins al passat 30 de març, i destaca que el gènere més sol·licitat pels martorellencs és la ciència-ficció.

Des d’Amazon, asseguren també que els catalans compren cada vegada més llibres en format digital i que, després de Reis, Sant Jordi és el segon dia de l’any en què es venen més llibres en format electrònic.

La Biblioteca Martorell té actualment 15.000 usuaris amb carnet. El que vol dir que més de la meitat de la població fa servir periòdicament aquest equipament. Està previst que els 32.000 volums disponibles actualment arribin ben aviat als 80.000.