Martorell vibra amb les construccions dels Castellers de Vilafranca i l’estrena d’Esparreguera i Santpedor

4236

Centenars de persones van viure aquest diumenge un dels plats forts de la Fira de Primavera, la Jornada Castellera a la plaça de la Vila. En aquesta ocasió, la vetllada va comptar amb l’actuació de tres colles: a més dels Castellers de Vilafranca, s’hi van afegir els Castellers d’Esparreguera i els Castellers de Santpedor. Els vilafranquins van fer castells de 8 i van portar a plaça per primer cop aquesta temporada el pilar de 6.

Martorell continua acollint amb els braços oberts una de les grans tradicions de país: els castells, en un moment de l’any en què les colles comencen a preparar-se per les diferents cites puntuables. La plaça es va poblar de centenars de persones amb ganes de viure la tradició i les emocions de ben a prop, i es va tenyir de tres colors: el verd, el grana i el groc de les tres colles participants.

Vilafranca porta castells de vuit i estrena el pilar de 6

De nou, la colla amb el millor palmarès dels darrers anys, els Castellers de Vilafranca, va mostrar la seva destresa a la plaça de la Vila. Ho va fer carregant i descarregant un 3 de 8, una torre de 8, un 4 de 8 i un pilar de 6 que estrenaven en aquesta temporada. Així ho anunciava abans de l’actuació el president dels Castellers de Vilafranca, Joan Badell.

Joan Badell, president dels Castellers de Vilafranca

Els verds han guanyat les vuit darreres edicions del Concurs de Castells que se celebra cada dos anys a Tarragona. Són el rival a batre, però aquest fet no els preocupa, sinó que els motiva. Badell explica que la colla penedesenca “treballa des del total amateurisme, però amb unes dimensions d’entitat que ja són molt grans. Combinem la tradició de quasi 70 anys d’història amb la innovació a l’hora d’aplicar nous mètodes d’assaig, de buscar fer castells nous, de planificar la temporada, de fer una bona preparació física i un seguiment mèdic”. D’entre el públic martorellenc, es va sentir hom que els comparava “al Barça dels castells”.

Joan Badell, president dels Castellers de Vilafranca

Esparreguera i Santpedor s’estrenen per la Fira

Dues colles debutaven en aquesta cita anual martorellenca: els Castellers d’Esparreguera i els Castellers de Santpedor. Els de la camisa grana (Esparreguera) van fer el 3 de 7, el 4 de 7 amb agulla, el 4 de 7 i el vano de 5. La cap colla Aida Puig explicava que “anteriorment havíem fet alguna actuació a Martorell, però no en una jornada com aquesta. Som una colla amb força anys d’història, 23, que movem gent de diversos pobles dels voltants, entre ells, de Martorell. Per això estàvem molt il·lusionats de poder venir aquí”.

Aida Puig, cap de colla dels Castellers d'Esparreguera

Els Castellers de Santpedor són una de les colles més joves, amb només tres anys de vida. Jordi Prat és el cap de colla dels de la camisa groga, que van viure amb il·lusió “poder ser en una jornada com aquesta i actuar al costat d’una colla tan gran com Vilafranca”. De moment, han arribat a fer castells de 7, i a Martorell van carregar i descarregar un 3 de 7, un 4 de 7 i un 4 de 6 amb agulla -que van desmuntar i realitzar al segon intent-.

Jordi Prat, cap de colla dels Castellers de Santpedor

Nit de les Bèsties

Nit de les Bèsties. Fira de Primavera
Nit de les Bèsties. Fira de Primavera

Al marge dels castells, la jornada dominical es va tancar amb altres activitats, com ara el concert de la Banda Simfònica de Martorell, que va interpretar a la plaça de l’Església peces catalanes, russes, italianes i de pel·lícules. Als barris nous, va tenir lloc el correfoc de les Bèsties i la Festa de nit, amb l’actuació de DJ Tantor -2n premi del Concurs de DJ de Ràdio Martorell 2016- i DEJOTADEU (Rafa Martínez), amb la participació de la Martukada i la col·laboració de la Colla de Diables i el Drac de Martorell.