#Marxalteuaire fins al 26 d’abril i descobreix l’entorn natural de Martorell

9035

La 28a Marxa de la Primavera 2021, organitzada per la Regidoria d’Esports, ha adaptat el seu format a la pandèmia i tot i no poder-se celebrar, com era habitual, el primer cap de setmana de primavera, els martorellencs ja hi poden prendre-hi part al seu ritme. El termini per participar-hi va començar el 21 de març i fins el 26 d’abril podran deixar-ne constància a les xarxes socials amb el hashtag #Marxalteuaire.

A la Marxa li queden encara 11 dies i  enguany ha donat llibertat als participants per tal que la completin al ritme que desitgin. Si fins ara es duia a terme en un matí, escollint els itineraris i coincidint amb la resta de participants en la sortida o en algun dels punts del recorregut, ara s’anima els martorellencs a que la facin, si així ho desitgen, en diferents trams. La cursa pot completar-se a peu, corrents o en bicicleta i caldrà respectar el recorregut dins dels termes municipals de Martorell i Castellví de Rosanes, per on transcorren els camins que formen la marxa. Pel que fa als recorreguts, poden descarregar-se en format gpx o pdf i seguir-los.

Deixar-ne constància a les xarxes socials

Per aprofitar l’èxit de les xarxes socials i l’abast que han tingut durant l’any de pandèmia, la Regidoria d’Esports demana a tots els participants que deixin la seva petjada digital a través de l’etiqueta #Marxalteuaire. Fins el 26 d’abril, els participants podran trepitjar els punts dels recorreguts de la marxa i hi trobaran una ubicació on fotografiar-hi la seva presència utilitzant la mateixa etiqueta a les xarxes socials. A banda, es podrà registrar l’activitat que s’hi hagi fet i d’aquesta manera es podrà obtenir la samarreta commemorativa d’aquesta edició. Els primers martorellencs a animar-s’hi ja han immortalitzat les seves sortides, que transcorren a cavall de Martorell i Castellví de Rosanes.

La Regidoria d’Esports demana responsabilitat a l’hora de fer els recorreguts: fer-los amb els grups bombolla i mantenint les distàncies de seguretat amb la resta de caminants, així com l’ús de la mascareta durant tota l’activitat.

Gerard Mimó, regidor d’Esports, diu que és “un esdeveniment amb una llarga trajectòria al nostre municipis. En els 28 anys que fa que s’organitza, s’ha convertit en la festa que és actualment i en un símbol de Martorell. Tots, des dels més petits als més grans, hi han participat en alguna ocasió, i hi han convidat amics de fora per ensenyar-los l’entorn del nostre territori. La Marxa aglutina diferents valors i associa l’activitat física al contacte amb la natura. Alhora, s’hi inverteixen molts esforços en la sostenibilitat i el respecte al medi ambient”.

Gerard Mimó, regidor d'Esports

La Regidoria d’Esports ha habilitat un lloc web on es pot consultar l’escalfament previ a la Marxa, que habitualment es duia a terme a la plaça del Pavelló Esportiu Municipal abans de començar-la, seguir l’actualitat de l’edició d’enguany i veure les primeres imatges identificades amb l’etiqueta #Marxalteuaire.