Medi Ambient inicia una nova campanya per fomentar la selectiva

1070
Informadors campanya recollida selectiva

La Regidoria de Medi Ambient ha posat en marxa una nova campanya de sensibilització de la recollida selectiva de residus. Durant tres setmanes, informadors ambientals aniran pels carrers de Martorell repartint materials divulgatius relacionats amb la prevenció i el reciclatge dels residus. L’objectiu és fomentar el civisme i augmentar els bons índexs de recollida selectiva assolits el 2010, quan es van soterrar els contenidors.

Del 27 de setembre al 18 d’octubre, tres informadors rondaran els carrers de dilluns a divendres, matí i tarda, i els dissabtes al matí. “Repartiran un díptic amb la ubicació de tots els mitjans de recollida selectiva de residus amb pictogrames: bateries de contenidors, contenidors d’oli, contenidors de roba, minideixalleries, parades de la Deixalleria Mòbil, ubicació de la Deixalleria Municipal, punts de recollida de medicaments, panells publicitaris de recollida de piles i espais per recollida de poda”, explica el regidor de Medi Ambient, Albert Fernández.

També lliuraran un altre díptic “on es destaca que a al contenidor marró només hi ha d’anar l’orgànica i es detalla què es considera matèria d’aquest tipus. Paral·lelament, es faran visites informatives a alguns comerços generadors d’orgànica” com restaurants i fruiteries, als quals se’ls lliurarà un vinil identificador del cubell.

Albert Fernández, regidor de Medi Ambient

A més, Fernández comenta que enquestaran la població per saber si coneixen i fan ús dels diferents contenidors i serveis, i quins són els hàbits de recollida selectiva del ciutadà. A qui respongui se li regalarà una bossa plegable de polièster que comunicarà un missatge ambiental que vincula la recollida selectiva amb l’emergència climàtica.

Aquesta campanya està en la seva major part finançada pels SIGs Ecoembes i Ecovidrio que, en conveni amb l’Agència de Residus de Catalunya, destinen anualment a cada municipi adherit una quantitat dinerària per a la realització de campanyes relacionades amb la recollida selectiva.