‘Memòries sentimentals de Francesc Pujols’ serà llibre gràcies al micromecenatge

309
Els presentadors de l'acte, Alba Padrós i Max López

La campanya de micromecenatge a la plataforma Tot Suma ha finalitzat amb èxit, permetent la publicació del llibre Memòries sentimentals de Francesc Pujols durant aquest 2021. 87 aportadors han assolit els 4.000 euros, la quantitat requerida en un temps límit establert, per a que l’editorial La Mira publiqui el llibre. L’obra es basa en el treball fet pels filòsofs Alba Padrós i Max Pérez, en col·laboració amb la Fundació Francesc Pujols.

Tothom qui ha volgut ha aportat diners dins d’un lapse de temps de 44 dies, amb opcions des dels 18 i fins els 150 euros. A canvi, han rebut recompenses en forma de lots de llibres, DVD’s, litografies i subscripcions, segons la quantia de la donació feta. En tot el temps fixat, la xifra requerida es va enfilar als 4.040 euros. Ho explica Joan Camp, editor de La Mira, que executa el projecte de micromecenatge.

Joan Camp, editor de La Mira

Assolit l’objectiu, La Mira editarà i publicarà el llibre: “Treballem amb la idea d’enllestir-lo abans que s’acabi l’any. Si pot ser, cap a la tardor”, explica Camp, qui avança que “el pròleg anirà a càrrec d’Empar Moliner: “Buscàvem algú fora de la galàxia pujolsiana, que fos dona i que aportés un enfoc diferent”.

Joan Camp, editor de La Mira

Tot Suma és una plataforma de microfinançament basada en el micromecenatge o crowfounding: “Marquem un període de temps en que la gent pot donar diners per a que tiri endavant un disc, llibre, obra de teatre, festa o concert, entre d’altres. Els diners només es recullen si s’ha assolit el 100% de l’import demanat en acabar el termini. Una mica és allò que abans es deia ‘passar el plateret’, i que ara fem en format digital”.

Joan Camp, editor de La Mira

Memòries sentimentals de Francesc Pujols aborda les relacions sentimentals, amoroses, amistoses i/o sexuals del filòsof al llarg de la seva vida. S’ha realitzat a partir de la recerca de tot el material inèdit que Pujols havia escrit, però no publicat, i que per Camp “és un retrat de la Catalunya noucentista i de les relacions sentimentals de Pujols a través de cartes que són reals”.

Els llicenciats en filosofia per la Universitat de Girona Alba Padrós i Max Pérez han fet tota la recerca llegint i desxifrant cartes i documents de la Torre de les Hores per descobrir les històries d’amor del filòsof. Algunes d’elles molt rellevants, com la que va mantenir amb Esther Antich i Seriol, així com altres dones que també van formar part de la seva vida. És el cas d’América Cázes, Mercè Nicolau o Mercè Prats.