Més de 100 professionals a la 1a Jornada d’Urgències Baix Nord de la FHSJDM

617

Amb la participació de 120 persones relacionades amb les urgències hospitalàries, la Fundació Hospital Sant Joan de Déu de Martorell (FHSJDM) va celebrar, dilluns al Molí Fariner, la 1a Jornada d’Urgències Baix Llobregat Nord. La trobada va ser inaugurada per la Dra. Mònica Botta, gerent CatSalut Regió Metropolitana Sud, el Dr. Jordi Trelis, director gerent de la FHSJDM i el Dr. Pablo Escánez, cap del servei d’Urgències de la FHSJDM, i va tenir com a eix central compartir coneixements i formes de treballar amb una visió assistencial comarcal.

Durant la inauguració el Dr. Pablo Escánez va assenyalar que “coordinar la 1a Jornada d’Urgències al Baix Llobregat Nord representa una oportunitat única per destacar el compromís de la institució en la millora de l’atenció urgent al territori”.

La jornada, que va comptar amb professionals de la salut d’atenció primària, d’atenció intermèdia, de serveis d’urgències d’aguts i subaguts i d’emergències, va donar a conèixer la ruta d’actuació en l’atenció de persones que pateixen patologia urgent i es va aprofundir en el maneig de les complicacions agudes més freqüents.

El Dr. Escánez va destacar que “tenir una visió assistencial comarcal a Urgències és important perquè permet una efectiva coordinació entre els diferents serveis de salut d’una regió. Això garanteix una atenció integral i ràpida als pacients, optimitza els recursos disponibles i assegura una resposta adequada a les necessitats de la població en situacions d’urgència”.

Un altre punt que es va posar en valor durant la trobada va ser la implicació d’un nombre elevat de diferents disciplines en l’atenció urgent d’un pacient. L’equip mèdic i d’infermeria son sempre els més fàcils d’identificar, però darrera hi ha tot un equip de professionals com TCAIs, administratius, mossos, personal de seguretat, farmacèutics, entre d’altres que poden intervenir en el procés.

Com a cloenda, Pau García-Milà, emprenedor cofundador de eyeOs, Ideafoster, Bananity i Founderz, va endinsar els assistents en el món de la Intel·ligència Artificial i la salut a través de la ponència ‘IA en salut: imaginem el futur’.