Més de 200 persones guarden un minut de silenci en record a les víctimes de l’atemptat de Barcelona

3239
Minut de silenci per l'atemptat de Barcelona
Minut de silenci per l'atemptat de Barcelona

Unes 250 persones s’han congregat aquest migdia per guardar un minut de silenci en homenatge i record a les víctimes de l’atac terrorista que va afectar el passat dijous el centre de Barcelona. Martorell s’ha volgut sumar a aquest acte commemoratiu al qual s’han sumat la majoria de pobles del país, formant part d’aquest minut de silenci davant la porta de l’Ajuntament, on les banderes del balcó onegen a mig pal en senyal de condol.

Poc abans de les 12:00h, el tinent d’alcalde Adolf Bargués, acompanyat de diversos regidors de l’equip de govern i de l’oposició, ha llegit un manifest condemnant i expressant el més ferm rebuig del consistori local davant aquest tipus d’actes de violència com els viscuts aquest passat dijous a Barcelona i la passada matinada de divendres al municipi de Cambrils. El missatge que envia el consistori local és el de compromís amb la democràcia, la llibertat i la pau, així com també s’ha volgut fer arribar un sentit record i afecte a les víctimes i als seus familiars i amics.

Adolf Bargués, tinent d'alcalde
Minut de silenci per l'atemptat de Barcelona
Minut de silenci per l’atemptat de Barcelona

Reforç dels serveis de seguretat

Des d’ahir al vespre, l’Ajuntament de Martorell ha reforçat el servei de Policia Local, en coordinació amb els Mossos d’Esquadra, després de la reunió mantinguda per l’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, amb els responsables d’aquests cossos policials, on també hi van assistir els tinents d’alcalde Adolf Bargués i Lluís Esteve. “S’ha reforçat el control durant el dia d’avui i fins al cap de setmana per facilitar les tasques dels Mossos en cas de controls a les carreteres o als trens” ha explicat Bargués.

Adolf Bargués, tinent d'alcalde

Els Mossos d’Esquadra recomanen continuar l’activitat del dia a dia amb normalitat i calma i informen que durant la resta del cap de setmana continuarà havent controls arreu del país. La policia demana la col·laboració de tots els ciutadans i ciutadanes, i es recomana especialment evitar el màxim possible les entrades a la ciutat de Barcelona amb cotxe privat durant les properes hores.

Minut de silenci per l'atemptat de Barcelona
Minut de silenci per l’atemptat de Barcelona

En paral·lel, una àmplia representació de treballadors de l’Hospital Sant Joan de Déu han guardat també un minut de silenci a les portes de l’equipament sanitari.

Minut de silenci a l'Hospital Sant Joan de Déu. atemptat de Barcelona 17 d'agost
Minut de silenci a l’Hospital Sant Joan de Déu. atemptat de Barcelona 17 d’agost