Soulimane Messaoudi: “Hem fet campanya els darrers quatre anys, des del carrer i amb la gent”

1419
Míting d'ERC a la rambla de Pep Ventura. Soulimane Messaoudi

El candidat a l’alcaldia de Martorell per ERC, Soulimane Messaoudi, ha reivindicat un programa electoral republicà “cent per cent social” que s’ha forjat “fent campanya els últims quatre anys, no pas els darrers quinze dies”. Així ho ha dit en el míting de la formació aquest vespre a la rambla de Pep Ventura. També hi han intervingut l’ex diputat Joan Tardà i els integrants de la llista Maria Àngels Tobella, Jordi López i Víctor de León.

Messaoudi ha iniciat la intervenció definint el programa d’ERC Martorell com a “cent per cent social, al costat de les persones treballadores” i defensant que “nosaltres no hem fet una campanya de quinze dies. Nosaltres portem fent campanya els darrers quatre anys. Des del carrer, amb la gent i en totes les lluites”.

El candidat ha criticat “que Martorell tingui la taxa d’atur més alta de Catalunya. Això no pot ser”, ha dit estar d’acord amb la construcció dels nous habitatges de protecció oficial a La Sínia, però “sent de lloguer, no pas de venda”. Alhora, ha reivindicat més partida econòmica per als Serveis Socials Bàsics: “no pot ser que una ciutat de quasi 30 mil habitants hi destini 400.000 euros”.

Soulimane Messaoudi, candidat d'ERC a l'alcaldia

Messaoudi també ha proposat la creació “d’un nou centre cívic per als joves, on es puguin expressar”, i que la formació republicana “sempre defensarà la nostra llengua i cultura”.

Míting d’ERC a la rambla de Pep Ventura. Soulimane Messaoudi

L’exdiputat cornellanenc Joan Tardà ha fet una crida a l’electorat a “avançar per guanyar. Mai rendir-nos”, i ha dit que “ens sentim molt orgullosos que una persona nascuda al Magrib com el Soulimane sigui la candidata republicana a Martorell. Esteu fent història, sou l’avançada. Tan de bo a molts indrets de Catalunya hi hagués més persones migrants candidates, perquè Catalunya és de tots”.

Joan Tardà, exdiputat d'ERC

Tardà també ha dit que ERC és “l’instrument més eficient a l’hora de construir una societat més justa” davant un segle XXI en el que “hem descobert que la bèstia no estava morta, només dormia: torna a haver-hi racisme, bel·licisme, militarisme i franquisme”.

Míting d’ERC a la rambla de Pep Ventura. Joan Tardà

La número dos de la llista republicana, Maria Àngels Tobella, ha parlat de patrimoni: “En tenim molt, però està molt abandonat. A cada barri hi ha elements a conservar”, i ha reclamat fer-ne més promoció com a via “per generar turisme i revitalitzar barris, les seves botigues i la restauració”. Una manera de garantir “llocs de treball que no marxaran”.

Maria Àngels Tobella, número 2 de la llista d'ERC
Míting d’ERC a la rambla de Pep Ventura. Maria Àngels Tobella

Jordi López (Llopis) ha dit que “estimar Martorell és parlar de Can Bros, barri que estem deixant perdre i que hem de posar sobre la taula”, o “parlar de la SEAT, o de l’Hospital”. Quant a La Sínia, el número tres de la llista republicana ha dit que “està pensada per als cotxes”, i que “té uns parcs de gespa que generen una gran despesa d’aigua. Aquest no és el Martorell que volem”.

Jordi López, número 3 de la llista d'ERC
Míting d’ERC a la rambla de Pep Ventura. Jordi López

Finalment, Víctor de León -qui tancarà la llista en el número 21- ha cridat a la participació aquest diumenge i ha dit que “fa quatre anys vam apostar pel nostre candidat perquè el que li interessava no eren les sigles d’ERC, sinó el que proposàvem. I quan va veure que teníem les propostes, va fer el pas de ser cap de llista”.

Víctor de León, número 21 de la llista d'ERC

L’acte ha finalitzat amb la foto de família dels membres de la llista i amb una botifarrada popular per a tots els assistents.