Milers de persones omplen els carrers de Martorell d’emoció per rebre els Reis d’Orient

1013

Martorell va tornar a viure la seva nit més màgica de l’any amb l’arribada de Ses Magestats els Reis d’Orient a través d’una 54a cavalcada plena d’emoció. Melcior, Gaspar i Baltasar, acompanyats del Patge Viu Viu, la Fada Estel, el Procònsul Romà i les carrosses, bandes de música i entitats van saludar la multitud des del pont del Diable i fins la rambla de Les Bòbiles. Els Reis van ser rebuts a l’Ajuntament i l’alcalde Xavier Fonollosa va lliurar-los el pa, la sal i la clau que obria les portes de totes les cases de Martorell per portar els regals als infants.

Les seccions infantil i d’adults de la Coral Ars Nova van engegar una vetllada que va tenir el seu punt culminant ben aviat, amb l’arribada de Ses Magestats des del capdamunt del pont del Diable, explicada per les veus de l’històric narrador de l’esdeveniment durant molts anys -Màrius García- i de Xavier Gargallo. Tot seguit, van recórrer els carrers de La Vila acompanyats pel Patge Viu Viu, la Fada Estel, el Procònsul Romà i el seu exèrcit, quatre bandes musicals -la Banda Simfònica de Martorell, el Grup-xaranga Sarrabastall, la Banda de Música del Perelló i la Classic Band-, els Escarabellos, la Martukada, l’AMCAM Els Mussols i els diferents cossos de seguretat.

Rebuda a l’Ajuntament i parlaments des del balcó

En arribar a la plaça de la Vila, el seguici va ser rebut per les autoritats. L’alcalde Xavier Fonollosa els va lliurar el pa i la sal com a símbol d’hospitalitat i una clau que “obre les portes de totes les cases de Martorell”. També els va donar la benvinguda a “aquesta humil, treballadora i honesta vila” amb el desig de “pau, prosperitat, feina i, sobretot, molta felicitat per a tothom aquest 2017”.

El Patge Viu Viu va dir que “el poble de Martorell s’ha implicat molt, i grans i petits han treballat perquè es compleixin tots els seus desitjos de pau, amor, salut, feina i d’obsequis per la mainada”. El president del Patronat de la Cavalcada de Reis, Xavier Vila, va destacar que “estem molt contents per la gran presència de públic, la raó de ser de la feina que des de fa un any duu a terme el Patronat, i que avui vivim amb tanta intensitat”.

El regidor de Cultura de l’Ajuntament de Martorell, Sergi Corral, va afegir que “aquesta rebuda als Reis Mags de l’Orient és magnífica, fa goig veure l’emoció dels més petits i també dels grans, que recuperem l’infant que no hem deixat de ser mai”.

Una cavalcada amb novetats

Acompanyats de milers de persones que van seguir el recorregut, els Reis van pujar a les respectives carrosses i van avançar pels carrers de Martorell fins la rambla de Les Bòbiles. Allà van seure a les seves trones i van rebre les darreres cartes dels infants martorellencs. D’entre les novetats, el Patronat va presentar enguany una nova carrossa anomenada La Fàbrica de Joguines, que recreava una factoria de la que en sortien els objectes més preuats pels infants. L’exèrcit romà va lluir una nova indumentària.