Mans Mercedàries continuarà venent cava solidari el 2017 per reconstruir escoles a l’Equador

919

L’ONG Mans Mercedàries seguirà recaptant diners aquest 2017 per a la reconstrucció de dues escoles a l’Equador amb la venda de cava solidari, una activitat que ja ha esdevingut tradicional. Tothom qui vulgui podrà adquirir el cava amb etiqueta i txapa personalitzada al preu de 7 euros l’ampolla i de 40 euros per una caixa de 6 unitats. Els diners que s’obtinguin finançaran la reconstrucció dels centres educatius Calceta i Portoviejo, objecte del Camp de Treball de l’ONG aquest proper estiu.

Des de fa uns quants anys, l’ONG obté diners per a desenvolupar projectes solidaris a través de la venda d’ampolles de cava personalitzades, procedents de les caves Canals Nadal del Pla del Penedès. Ton Toset, responsable de l’organització, explica que “vam pensar que el cava és un producte habitual a les celebracions i que es consumeix força, i a més, des de fa dos anys, estampem alguna fotografia dels nostres camps de treball a les plaques, cosa que també genera l’interès dels col·leccionistes”.

Com adquirir-les

Les ampolles del cava solidari es poden adquirir “en qualsevol moment, al Col·legi La Mercè, trucant al 93 775 01 10 i a les parades solidàries que anem fent al llarg de l’any, com ara pel Roser o a la Fira de Santa Llúcia del barri de Rosanes. Venem les ampolles a 7 euros la unitat, i al preu de 40 euros si es compra una caixa de sis”, destaca Toset.

Reconstrucció de dues escoles a l’Equador

Els diners es destinen al projecte de reconstrucció de les escoles mercedàries de Calceta i Portoviejo, a l’Equador, destruïdes el passat mes d’abril a causa d’un gran terratrèmol que va patir aquest país de l’Amèrica del Sud. Toset diu que “es necessiten diners per iniciar la reconstrucció d’aquestes escoles, que són molt grans en dimensions i que atenien infants des dels 3 als 18 anys”. Actualment, aquests han de ser atesos “en situació molt precària i amb menys qualitat, en barracots i amb menys hores lectives”. Si tot va bé, explica, “les obres fruit de les aportacions dels centres mercedaris d’arreu podrien començar al febrer. A l’estiu, quan anem allà de Camp de Treball, ja podríem començar a pintar i decorar les estances”.