Museus de Martorell comença any amb tallers artístics i una exposició de segell local

467

Museus de Martorell comença el 2024 amb tallers d’art per a adults i una exposició temporal de l’artista martorellenc Joaquín Lecina. La primera proposta és el CreArt, de periodicitat mensual, amb tallers dedicats a pintar paisatges orientals i a fer màscares de Carnaval. Al voltant de l’exposició de Lecina es farà inauguració i visita comentada.

Aquestes són les propostes de Museus per a gener i febrer. La primera és el dijous 25 de gener (L’Enrajolada, 17.30h) amb el CreArt. La tècnica de Museus Yolanda Insa recorda que “és un taller d’art per a adults, a càrrec de Carme Bueno”. La temàtica escollida d’aquest gener serà “pintar paisatges orientals amb pintura acrílica sobre cartró entelat”. Per a la proposta de febrer (dijous 8), “es decoraran antifaços d’estil venecià”, coincidint amb l’arribada del Carnaval.

Yolanda Insa, tècnica de Museus de Martorell

El Muxart Espai d’Art i Creació Contemporanis acollirà l’exposició temporal Lecina, una retrospectiva de la trajectòria artística de l’il·lustrador Joaquín Lecina, que s’inaugurarà el divendres 26 de gener (19.30h). De l’autor, Insa en destaca el fet d’haver treballat més d’una dècada a El Jueves o haver guanyat el Premi Vila de Martorell l’any 2015.

Yolanda Insa, tècnica de Museus de Martorell

En aquesta línia, Museus estrena la nova activitat ‘Converses amb l’artista’, el diumenge 18 de febrer (12.00h), on “el mateix Joaquín Lecina farà visita comentada a l’exposició i una conversa amb tots els visitants”.

Yolanda Insa, tècnica de Museus de Martorell

Insa recorda que el diumenge 25 de febrer (12.00h) es farà una altra visita comentada. Aquesta, a l’exposició permanent ‘Muxart, Color i Composició’, per a que els visitants s’endinsin en l’univers artístic i personal de Jaume Muxart, aprofundeixin en la seva trajectòria creativa i analitzin algunes de les seves obres en dinàmica participativa.

Yolanda Insa, tècnica de Museus de Martorell

Al marge de la visita comentada, l’exposició permanent de Jaume Muxart es pot visitar de forma gratuïta els dijous i divendres (de 17.00 a 20.00h), i els dissabtes, diumenges i festius de 10.30 a 14.00h.

D’altra banda, per participar en qualsevol de les sessions del CreArt, en l’activitat ‘Converses amb l’artista’ o bé en la visita comentada a l’exposició permanent de Muxart, cal inscriure’s prèviament a entrades.martorell.cat. Alhora, la tècnica de Museus recorda que tothom qui vulgui pot rebre informació puntual de les activitats subscrivint-se al seu Newsletter, enviant un correu electrònic a museus@martorell.cat.